Мария Цънцарова буквално притисна на тясно съпредседателят на ПП Кирил Петков, който се появи в последния предизборен дебат в студиото на bTV неканен, вместо съпартиеца си Венко Сабрутев. Рокадата била направена в последния момент, без дори медията да е знаела за това, което се готви.

Бившият премиер се оправда, че подобен ход се е наложил, защото Сабрутев бил възпрепятстван поради лични причини, а от ПП не искали да останат без техен представител в студиото. 

bTV все пак допусна до дебата Петков, но пък това нарушение на правилата принуди представителите на ГЕРБ - Томислав Дончев и Деница Сачева да напуснат студиото.

След като многократно Петков провали дебата по важни теми, включвайки лични нападки и недавайки възможност на останалите участници да изложат тезите си. В края на разговора, видимо подразнена, Цънцарова реши тотално да закопае лидера на ПП с въпрос:

"Имаме информация, че сте водили разговор с друг лидер на партия и сте го посъветвали да подходи като вас. Всъщност даже сте му казали да го стори и да се появите заедно в студиото. Това вярно ли е", запита тя.

Петков панически започна да шикалкави и не отговаряше на въпроса й, сменяйки темата. Другите политици в студиото обаче също скочиха и го попитаха дали това е истина.

Въпреки масовото желание да се каже просто едно "да" или "не' отстрана на Петков, такова не последва, а бившият премиер продължи да говори по други теми, но не и по зададения от водещата въпрос. А логореята му можеше да бъде спряна с изключване на микрофона и подкана да напусне студиото, но това така и не се случи.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук