Честно казано, не виждам нищо по-абсурдно от това да се сравняват като пожизнени Путин и Меркел! Все пак Меркел не променя правилата по време на самата игра, а играе по нейните правила колкото и това да я затруднява. То тя и не може да ги промени. Но това е тема за друг разговор.

Това коментира във "Фейсбук" Николай Слатински.

Image result for слатински

Путин бе спуснат от Елцин, после цялата пропагандна машина му спечели първия мандат. След това той си спечели заслужено втория. После сложи куклата на конци Медведев да му топли мястото един мандат и бе на власт де факто - като премиер, в един елементарно и без фантазия режисиран спектакъл. Сетне се върна на власт де юре с трети мандат. Сега цялата държавна медийна империя работи за него.

Той е безалтернативен в информационното пространство, всичко друго е маргинализирано. Или просто няма как да стигне до избирателите. И Путин ще подкара четвърти де юре и пети де юре и де факто мандат. С което надминава FDR.

А после? А после ще измисли нещо може би - формалните демократични процедури позволяват всякакво законодателно насилие над тях, когато демокрацията е формална, - за да има и шести, и седми мандат. С което ще надмине Сталин и Брежнев.

Не, не, тук не става дума за отношението на народите на Россия към него - руснаците и всички останали.

Тук само исках да кажа, че е адски абсурдно да се слага знак на равенство между броя на мандатите на Путин и Меркел.

Всъщност, по мандатите им ще ги познаете. И по начините, чрез които си спечелват тези мандати... А също така по възможността обществото само и доброволно да замени един лидер и властимащ, вожд и учител с друг.