Действащият президент на Русия Владимир Путин пристигна на концерта, посветен на присъединяването на Крим към Русия. Той излезе на сцената и благодари на поддръжниците си за подкрепата на изборите.
„Благодаря ви за голямата подкрепа. Искам да се обърна към тези, които днес се събраха в Москва, и към нашите поддръжници в цялата страна: благодаря ви много за резултата”, каза държавният глава.

Путин подчерта, че в резултатите вижда доверие и надежда за развитие на страната и призова за съхранение на единственото.

Президентът каза още, че в хода на работата си смята да продължи да се ръководи от мисли за бъдещето на Русия. "И действайки по този начин, със сигурност сме обречени на успех", отбеляза той. 

По данни на ЦИК, при  обработени 40,01% от изборните протоколи, Путин води убедително на изборите със 74,22% от гласовете.  Втори с 14,03% процента е кандидатът на комунистическата партия Павел Грудинин, ултранационалистът Владимир Жириновски е трети с 6,51 процента, Ксения Собчак от партия “Гражданска инициатива” е четвърта с 1,41 процента пред Григорий Явлински от либералната опозиционна партия “Яблоко” с 0,80 процента, Максим Сурайкин от партия “Комунистите на Русия” с 0,64 процента и Сергей Бабурин от партия “Руски общонароден съюз” и Борис Титов от Партия на растежа с по 0,63 процента. 
 

 

Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ