„22 калибър е перфектно оръжие за убийства. Той има и Магнум вариант. Той е по-силен от общопознатите ни оръжия. Дали въпросното оръжие, използвано за екзекуциите в Нови Искър е било пистолет или револвер не се знае”. Това заяви във вчерашното предаване на „Шоуто на Слави” Славчо Велков, заместник-председател на Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства, по повод кървавия убиец от Нови Искър Росен Ангелов и гилзите, намерени на местопрестъплението.

Експертът също така би тревога, че кървавият килър може да направи още много бели, че дори да вземе заложник.

„Предвид многото изстреляни боеприпаси, то този Росен трябва да е много добър, за да може да изстреля толкова куршуми”, отговори експертът попитам дали подозира, че може и да има и съучастник. 

„Мишените му са били една или две. Да кажем Неделчо и жената, а другите са били неволни свидетели. Бабата е убита може би защото може да го е познала или да е чула гласа му. Дори и кучето е убито именно защото може да го е познавало, а точно то е било гръмнато някъде зад ухото

Дни след убийството стана ясно, че Неделчо се е обадил на сина си Георги половин час преди кървавото деяние и му е казал, че има проблем и трябва да се прибере. По този повод Славчо Велков заяви: „Бащата се е обадил на сина си, защото е усетил, че има проблем. Едва ли е знаел, още за смъртна опасност иначе не би извикал сина си, за да бъде и той убит”.

БЛИЦ припомня, че именно шефката на убития Георги, който е работил в лудницата в Курило, психиатърът Цветеслава Гълъбова първа разкри, че момчето си е тръгнало по спешност от работа 30 минути преди полунощ на 31 декември и е казало, че ако до половин час не се върне - няма да се върне изобщо.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!