Още една международна медия беше оплетена в лъжите на медийната кампания срещу депутата и издател на „Телеграф Медиа“ Делян Пеевски, водена от Цветан Василев и подпомагана от партньорите му нас - подсъдимите издатели Иво Прокопиев и Огнян Донев и газовия бос Сашо Дончев, информира "Монитор"

Въпросната групичка не спира да атакува депутата заради законодателните му инициативи, с част от които спря вторичния грабеж на КТБ, а с други направи прозрачно финансирането на вестниците и онлайн медиите в страната.

Така той постоянно е заливан от дезинформациите, публикувани в изданията, свързани с банкера-беглец и ортаците му у нас, като в немалка част от случаите фалшивите новини, захранващи тази фабрика за клевети, идват по линия на работещи на свободна практика журналисти, публикуващи свои статии в чужди издания.

Целта на този вид активни мероприятия е т.нар. статии да са препрани със западен имидж и уж да имат по-голяма тежест при мигновеното им препечатване у нас от медиите, финансирани от олигарси. А цялата медийна кампания се захранва с парите, откраднати от вложителите на КТБ.

Този път в мрежите на клеветите, разпространявани за Пеевски, попадна онлайн издание, иначе претендиращо да дава трибуна на сериозни научни и аналитични статии - The Conversation (б.р. - „Разговорът“). Името му е намесено без каквато и да било логична връзка в статия от 6 февруари, публикувана в британското издание на The Conversation. 

Какви дезинформации са намерили място в статията „Автокрациите, имитиращи демокрации, са заплаха по целия свят“ четете в "Монитор".