Анализатори поставят слаби оценки за работата на 48-ото НС, защото имаше повече скандали вместо свършена работа. Същите анализатори отчетоха и че в този парламент е имало народни представители, които рядко са ходили на работа.

"Повече приказки и по-малко работа. Този парламент беше необикновен сам по себе си, дори сравнен с другите парламенти, които не успяха да възпроизведат редовен кабинет. Такива бяха и 45-ият, и 46-ият.

Те траеха само един месец. 48-ият парламент продължи 3 месеца и това е изцяло заслуга на президента Радев, който бави до последно и консултациите, и връчването на третия мандат", заяви пред България Он Ер политологът и журналист Здравко Черкезов от платформата "Стража".

Той обясни, че идеята е била да бъдат гласувани закони, но още от самото начало е проличало, че няма да се формира мнозинство в този парламент, след като той 3 дни си избираше председател.

"Най-много са говорили "Възраждане", следвани от ГЕРБ и в края на класацията има депутати от ДПС. Това бяха трите парламентарни групи, които бяха опозиция в миналия парламент", подчерта Черкезов.

"Имаше дебати по доста от законопроектите, които впоследствие бяха приети. Това беше, защото това НС имаше отговорност пред българския народ. Тя ѝ беше спусната свише от президента Румен Радев – да бъдат гласувани законите, които са нужни, за да се получи следващият транш с пари по ПВУ.

Най-големият вносител на законопроекти в този парламент е МС, защото те бяха задължени още в първата седмица от депутатите да внесат тези нужни законопроекти", изтъкна Черкезов.

Според него цялото говорене от парламентарната трибуна е било предизборна кампания. Той добави:

"Работата на 48-ия парламент не може да се нарече загубено време от гледна точка на тези гласувания и закони по ПВУ, гласувахме военна помощ за Украйна, F-16, беше прегласуван Бюджет 2022 г. да продължи действието си и тази година – неща, които трябваше да се случат".

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук