Отговорността е в двора на ИТН. Ако някой трябва да търси съгласие и да поведе останалите за отстраняване на потоците от демокрацията, това трябва да бъдат те. Те имат най-голямо доверие. Те са без алтернатива за решаване на този проблем. Аз имам съмнение, но хората ще им възложат това. 


Това каза по bTV бившият премиер Иван Костов, чието управление се помни най-вече с грабителската приватизация и поне 10-процентното рушветчийство.

Той призова партията на Слави Трифонов, ако наистина обича България, да поеме политическата воля и да състави правителство.

"Ще има тежка битка и голяма конфронтация. Избавлението няма да стане бързо. Процесите са дълбочинни. Институциите са просмукани от слабост и ендемична корупция. Нали така ни казаха. Институциите не си вършат работата", каза Иван Костов.

"Най-дълбочинната реформа трябва да е в сигурността. Трябва да се разформироват службите за сигурност, а хората да минат през проверка за лоялност. Голям длъжник на обществото е министърът на енергетиката. По странен начин мълчи този човек. Как така не може да намери документ за „Балкански поток“. Такъв отговор е невъзможен.

Под такива прикрития не може да се защитават руските интереси. Има хора, които могaт да свършат такава реформа - Атанас Атанасов, Николай Радулов", завърши той.