Петър Волгин и професорът по философия Калин Янакиев си спретнаха минискандал в сутрешния блок на Нова телевизия. Повод за препирнята бе новият президент Румен Радев и дали той ще смени водената досега политика.
„Румен Радев бе избран, защото той беше символ на промяната. Хората видяха в негово лице човек, който ще донесе една по-различна политика както във вътрешен, така и в международен план. Голяма част от българските граждани, които гласуваха, искаха българската политика да изглежда по друг начин. Искаха българският президент да изглежда по друг начин. Искаха той да не се грижи за един тесен кръг от назначени капиталисти, а да бъде отворен към проблемите на обикновените хора”, коментира журналистът Петър Волгин в ефира на Нова телевизия.

„Румен Радев ни притеснява, защото той ще се обгради от съветници, защитници от средите на т.нар. „контрапротести” през 2013 г.”, на мнение е проф. Калин Янакиев.

“Чухме Радев да твърди, че Крим е територия на Украйна, но там се вее руски флаг. Какво ни казва това? Ние видяхме една агресия от страна на Русия, която завърши с анексия. Това ли искам, това ли трябва да приемем. Това ли подкрепя Радев и защо. Какво ще прави новият президент. Очаквам от Радев да препотвърди цивилизационния избор на България, който е свързан с ЕС и НАТО“, каза Янакиев.

От своя страна Волгин обаче го контрира, че не знае ключови дати от историята на Европа. "Русия си върна своя територия. Вижте, у нас просто не трябва да има русофобия. Реформаторският блок тръгнаха с такава нагласа на изборите и загубиха катастрофално. И Марешки дори ги разби“, каза Волгин.