Грантовият барон и провалил се правосъден министър Христо Иванов спретна поредна фалшива новина по адрес на депутата и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски, отбелязва в актуален коментар "Монитор".
 
Той лъсна в предаването „Лице в лице“ на националната телевизия бТВ и в кратката си изява коментира, без да е ясно в какво качеството, различни теми – от Брекзит, през опитите на грохналата му ГМО партия да се яви на предстоящите евроизбори, та чак до Изборния кодекс и преференциите.

Разбира се, Пинокио, както е известен Иванов заради безкрайните лъжи, които сипе, не пропусна да спомене и Пеевски, за да е сигурен, че колегите му от Фабриката за фалшиви нови ще тиражират думите му и 5-те му минути слава в национален ефир ще постигнат желания ефект.

В опит да коментира преференциите Иванов направи поредната си манипулация, обяснявайки как текстовете са плод на договорка между ГЕРБ и ДПС, а Борисов отстъпвал пред всички кръгове, включително Държавна сигурност, която – видиш ли - стояла зад Пеевски. Твърденията му са безумни по ред причини. Най-фрапиращото обаче е човек като Иванов, произлизащ от тъмночервения род Бойкикеви, да говори за връзки на ДС с депутата, който по времето на Държавна сигурност е бил на 6 години.

Само ще припомним на провалилия се правосъден министър няколко факта от неговата собствена биография и родословно дърво, които явно той самият се опитва да зачеркне. Дядото на Иванов – Недялко Бойкикев е от породата на най-ортодоксалните комунисти. В периода 1923 – 1925 г. пише много срещу управлението в България. Участва в пропагандни акции, които са част от активните мероприятия на съветското разузнаване в България и Европа.

В началото на 20-те години на миналия век Бойкикев емигрира в Берлин и като студент става председател на комунистическото студентско дружество „Нарстуд“ (Народно студентство), оплело в пипалата си цяла Европа. Тази разгърната мрежа от силно идеологически мотивирани комунисти веднага е прехваната от съветското военно и външнополитическо разузнаване. Част от участниците в групите „Нарстуд“ започват директно да изпълняват информационни задачи на тези служби, други разработват и реализират активни мероприятия, включително и срещу легитимното управление в България.

Майката на Христо Иванов Мария Бойкикева и баба му Светлана пристигат у нас с Червената армия. Мария е родена в Москва през 1932 г. Тя е пратена в най-затворената каста - учи в елитното училище на Посолството на СССР у нас. После завършва философия в СУ „Свети Климент Охридски“. Става завеждащ на ключовата идеологическа редакция в издателство „Наука и изкуство“ - тази по "Философия", която прокарва марксистко-ленинските догми и фундаменталната партийна мисъл.

През 1988 г. Бойкикева става и съучредител на Клуба за подкрепа на гласността и преустройството и негов първи председател. Наред с дисиденти, лежали по затворите, в клуба се промъкват здрава комунистическа номенклатура, съветска резидентура и агенти от ДС. До Бойкикева стои изтъкнатият учен академик Алексей Шелудко. В официалната секретна история на Първо главно управление на ДС (външното разузнаване на режима), намираща се сега в архива на Комисията по досиетата, Шелудко е споменат като доброволен сътрудник. Академикът преди 9 септември 1944 г. е един от най-заклетите съветски агенти, а след това създава радиовъзела на РУМНО, военно разузнаване на режима.

Именно заради тези подробности от биографията на Бойкикевия род е странно точно Иванов да говори за Държавна сигурност и да обяснява как тя стои зад Пеевски. Още повече точно по времето на ДС, когато издателят на „Телеграф медиа“  е бил едва 6 годишен. Абсурдно е и Грантовият барон да говори и за липса на свобода на словото и за нарушени права, при положение, че излиза в най-гледаното време по една от националните телевизии, за да сипе свободно лъжите си.