Писателят Марин Трошанов смята, че "ситуацията в Софийския общински съвет е като ситуацията в държавата преди няколко месеца - преди изграждането на сглобката".

"И от тази гледна точка ми се струва, че с някои по-непремерени изказвания Борис Бонев разгневи групата на ГЕРБ, при което те се опитват да го сложат в политическия фризер, където малко да охлади своите страсти и тази предизборна риторика да се успокои.

И да се установи някакво партньорство. Интересното е следното - ПП-ДБ са дошли със заявката да променят, да прекроят и да видим една нова и различна София.

За целта те трябва да премахнат много от кадрите на ГЕРБ в различните столични институции, което със сигурност няма да е основа за едно добро и стабилно взаимодействие.

От друга страна пак на предизборен терен битката с Ваня Григорова беше много остра, изрази се мнението, че едва ли не тя е представител на чужди сили, на Путин.

Което пък по някакъв начин пречи за нормални отношения с Левицата и БСП. Защото сега трябва да обяснят как искат да бутат паметника на Съветската армия, а в същото време ще управляват с наместниците на Путин в България.

При което се получава една много сложна ситуация и най-вероятно ще има сериозен натиск от страна на партийните централи да се подходи по начина, по който се подхожда на национално ниво.

Но в първия момент, в който започнат прекроявания, промени, ревизии на това, коте се е случвало досега, може да се ядоса лидера на ГЕРБ", посочи той в предаването "Пресечна точка" по "Нова телевизия".

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук