Какъв смисъл откриваме в думите, в плакатите на протестите, в посланията срещу  съществуващия политическия модел и система - това е въпрос, предполагащ нееднозначен отговор. Този въпрос задава Bulgaria ON AIR.

Трябва да се тръгне отдалеч - некомпетентният грешно оценява своите познания. Хора, които нямат понятие от политика, опитват да влязат в нея.

Има усещане за вуду хепънинг с ковчези, не виждам смисъл от цялата тази агресия. Това каза в отговор писателят Христо Стоянов и подчерта: "90-а година няма нищо общо с 1944 г.

Въпреки това ареалът от пърформанси сякаш не се променя, което значи, че не еволюираме като нация и ценностна система, което е ужасяващо".

По думите му се оказва, че няма кой да създава представи у нас.

"Време е да създадем хора, които създават представи. Политическата класа не се изтласква с бой, а би могла да бъде изтласкана с познания.

Не ни дават пътя, а мен ме интересува пътят", допълни той.

Според Стоянов цялата тази история е опит на младите да кажат "обърнете ни внимание". По думите му това бил бунтът на "синовете срещу бащите".

"Гешев натрупа резултати и актив. На адвокатите им трябва слаба прокуратура, която да решава с тях извън съдебната зала с няколко лева под масата", заяви още писателят.