Политологът Стойчо Стойчев коментира горещия брифинг на премиера Бойко Борисов даден преди минути в централата на ГЕРБ.

"За мен посланието на брифинга е, че партия ГЕРБ е единна и стои зад премиера. Пресконференцията бе дадена не толкова, за да се отговори на компроматите, колкото на новината, че Цветан Цветанов напуска ГЕРБ. Този брифинг бе ясно послание към Цветанов, че партията е единна и няма да се разцепи. За мен е невъзможно Цветанов да победи Борисов на политическия ринг. За Борисов опасността идва по-скоро от факта, че Цветанов е бил втори човек в ГЕРБ", заяви Стойчев.

"За снимките от дома на премиера трябва да отговарят шефовете на НСО и ДАНС. След като премиерът може да бъде сниман докато спи, той може да бъде и застрелян. След като премиерът няма гарантирана сигурност, какво остава за обикновените граждани. Снимките се опитват да направят внушения. Първата е на шкаф - явно се внушава, че той е пълен с пари.

Втората снимка е на спящия премиер - явно се внушава, че той е беззащитен. Всичко това показва, че личната сигурност на всеки един гражданин е застрашена, а това подкопава устоите на държавата. За мен всички тези скандали могат само да вдигнат рейтинга на Борисов и да качат нивото на одобрение към него", категоричен бе политологът.