"Само след няколко месеца идват избори. Някой иска служебно правителство, за да се насочат милиард и кусур в друга посока. Това явно е целта на днешното занятие." Това каза премиерът Бойко Борисов по време на извънреден брифинг в централата на ГЕРБ. 

"Днес моят заместник напуснал с мотиви, пожелавам му успех. До вчера викаше, че ГЕРБ е най-силната партия, а днес вече са боклуци. Иска да свали доверието от тях. Това, за което ви говоря. Всички компромати са направени пред европейските избори. По мокета го познах", допълни премиерът, след като Цветан Цветанов подаде официално заявление за напускане на партията днес и отправи остри критики към ГЕРБ.  

"Всички срещи ги правех в Бояна и всички си ходеха нагоре надолу. Всеки може да е влизал, да е слагал и да е излизал. Ако гледате внимателно, там където си спинкам сладичко, това е интериора, нищо не е променяно. Тия неща може да са били там и преди. Бенатова е правила филм и знае, че има каса, в която можеш да държиш всичко. Не на нощното шкафче", заяви още той. 

Извънредно в БЛИЦ! Борисов отвръща на удара: Снимките са нагласени! Мразят ни! НА ЖИВО В БЛИЦ TV

Премиерът допълни, че ако притежава пистолет, то ще е само защото си има наум, че някоя служба не му мисли доброто.

"Като ни свалите на изборите и паднем, били сме опозиция и пак ще бъдем. Това е демокрацията. Децата ми се притесняват, внуците, ужас. Сестра ми ми пише съобщения: "Жив ли си?". Аз като всеки нормален човек си имам живот", каза Борисов.  

"Карал съм се. После я прегърна, целуна я и се сдобряваме, защото знае, че всичко правя с душа", обърна се той към председателят на парламента Цвета Караянчева.  

"Прокуратурата се занимавала само с цаца - дребни риби. Сега изловиха най-големите и виждате какво се изсипа срещу нас. Само се цитира едната страна - на уважаемия г-н Божков. Мислите ли, че ще дава пари и хората до него няма да знаят, че излизат от касата. Целта е да ни смачкат психически, а после физически. Нито от Сретен Йосич се уплаших, нито от Божков.

Притеснявам се, защото докато спя съм уязвим.

Направих си много изводи и как ще спя? Дали изобщо ще остана там и ще ползвам тези услуги. Човек има лично пространство. Как ще дойдат да ме снимат как спя? Може да ме снимат докато хъркам. Ако се бях развил? За едни щеше да бъде реклама", допълни премиерът. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!