Позицията ни този път е малко по-синхронизирана с изключение на един министър. Даже има подписка за отстраняването му. Това заяви политологът Любомир Стефанов в ефира на Нова телевизия.

Той уточни, че става въпрос за министърът на отбраната – Стефан Янев.

Янев заговори за приятелски огън в коалицията след поисканата му оставка

„Тук не е всеки сам си преценя, личното мнение не е това, което трябва да бъде. Това е война, това е военен сблъсък. Българският национален интерес е членството в НАТО и ЕС. А не да са различни интересите на НАТО и нашият“, каза още той.

„Нашите български политици не знам каква съвест трябва да имат, за да спят спокойно, като знаят, че там убиват хора“, заяви Стефанов по повод трудното решение за излизане с обща декларация за ситуацията в Украйна.

Той коментира и налагането на финансови санкции на Русия и дали те ще имат ефект.

„Криптовалутите са много удобни при тези тип санкции. Има и така наречените „черни пари“, които са в някакви складове. В Русия ще бъдат притеснени, но редовите руснаци. Политическата вихрушка няма да го усети“, смята той.

„Не усещам руснаците на какво мнение сме. Не чувам те какво казват и какво мислят по въпроса. Какво правят там - обединяват Украйна или се грижат за руското малцинство. Не може да се разбере. Цензурата и автоцензурата е включена“, обясни той.

ЕС взе решение да удари с ядрена финансова бомба Русия

Стефанов напомни и ситуацията с Казахстан и как Русия хем се е изтеглила, но не съвсем.

„Ако се окаже, че руснаците харесват това и приемат това като един вид ренесанс на руската култура, би било много трагично“, завърши той.