Конфликтът между президент и премиер вече е в такава точка, че не може да се седне на една маса, смята Евелина Славкова от агенция "Тренд" в ефира на Нова телевизия.

Това ще бъде изтълкувано като предателство от привържениците на единия или другия.

"Борисов остави протестът да се партизира. Той вече трябва да се трансформира. И от вчера вече има позитивна програма", заяви Първан Симеонов от "Галъп".

"Борисов вече прилича на Тръмп. Срещу него протестира либералния елит, докато той слуша мълчаливото мнозинство и иска да сключи пакт с него.

Заради това ходът на Каракачанов бе силен. В тази ситуация двете основни партии загубиха периферия и хората вече търсят трета алтернатива - дали Слави Трифонов, дали "Да, България" или не гласувай. Каквото и да стане на тези избори те ще бъдат оспорени", каза още той.

"Отровното трио вече влиза в полезрението на хората. Като станат много великите народни въстания, те стават обикновени. Използването на национални празници за подобни акции има обратен ефект", обяснява Симеонов.

"ГЕРБ вече е много демонизиран", допълни той.

"Да, протестът става все по-партиен и заради това започва да губи", смята Евелина Славкова.

"Слави Трифонов печели най-много от ситуацията в момента. Президентът много рискува от седенето на една маса. И ако той го направи, може да излезе, че той става говорител на протеста, което няма да се хареса.

С наближаването и на зимата, протестът вече заприличва на някакъв фон. И ще дойдат редовните избори", допълва тя.

"ДПС отдавна играе много добре политическата игра. Идеята им за експертно правителство винаги е стояло. Те очакват да участват във властта", каза още Славкова. "Защото отдавна не са били директно във властта", каза още тя.