На тези избори може да подобрим антирекорда по ниска избирателна активност от миналата година. Няма да се учудя ако тя падне под 2,5 млн. Това каза пред Нова телевизия политологът Димитър Ганев.

„Песимист съм за правителство след изборите. Не виждам конфигурация, работеща, на няколко формации, които да съставят правителство. Това, което виждам в кампанията на ПП, е на твърдо поставяне на червена линия за никаква колаборация с ГЕРБ.

Проучванията – всички дават идентична картина – най-вероятно ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" ще имат мнозинство. Щом не може да има такава коалиция, по обективни причини, трябва да има колаборация между лагера на промяната и лагера на статуквото”, заяви той.

По думите му, кой ще е първи на изборите, зависи от много неща. „Ако някой успее да покаже някакви решения или да звучи убедително по темата с цените, ще получи някой бонус”, прогнозира политологът.

„Следващата конфигурация в Народното събрание ще бъде поставена пред сериозен натиск, защото има ситуации, които не търпят отлагане", каза още той. 

Ганев коментира и изказването на кандидат-депутатът от ПП Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта, че "социологическа агенция е искала през 2021 г. 100 хиляди лева за публикуване на данни в полза на "Продължаваме промяната". 

„Вчера публикувахме наша официална позиция относно изказването на Христо Петров – ако може публично да назове агенцията, която си е позволила това, за да може да се вземат мерки спрямо нея.

Когато се хвърлят такива обвинения, всички минаваме под общ знаменател. Това затруднява и нашата работа”, каза още Димитър Ганев.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук