Нещата вървят зле за първия мандат, надявам се на третия - БСП обявиха, че ще предложат служебното правителство като редовно. 

В момента ИТН се държат изключително деструктивно, обидно, нахално, надменно. Политиката не е само рационални решения, но и идентификация. За да се разпознаем в тези, които ни водят, трябва те да имат определени качества - да са познати, да имат биография.

Сега ни се предлагат технократи. Да продаваш шнорхели не е като да управляваш държава, коментира пред БНР културният антрополог проф. Ивайло Дичев.
 
"Големият въпрос е на кой ще се връчи мандатът. Логично е да се върне на БСП. Но има и друга логика, да го връчи и на най-малките ИБГНИ. Но да останем без кабинет ще бъде доста страшно...

Слави Трифонов направи партия напук на партиите, направи антипартия. Неговата идеология върви в тази посока и поддръжниците му очакват това", добави той.

Проф. Дичев изрази надежда, че ИТН ще коригират поведението си: "Може би да дръпнат назад Тошко Йорданов, който е изключително агресивен. Да подпишат споразумение. Все още има възможности. В момента работата опира на психология. Каквото и правителство да се направи, трябва да имаме минималистични цели".