Демокрацията е форма на управление, залагаща на психологията. Всеки човек има правото да протестира и да излее вербално натрупаната енергия.

Това мнение изрази политическият психолог проф. Антоанета Христова в предаването „Денят на живо с Наделина Анева“ и така оспори тезата за нелегитимност на правителството.

„Тезата за нелегитимност на това правителство е абсурдна! Кой го определя това? Демокрацията“, каза тя в отговор на нападките от страна на президента Румен Радев, който най-често използва подобни нападки срещу управляващото мнозинство в Парламента.

Междуинституционалната война между президента и премиера е война между двама безспорни лидери, но всеки по свой-собствен начин, различен от този на опонента.

„Когато двама души се карат, искрите винаги отнемат от енергията. Дали Радев и Борисов са лидери? Лидери са и двамата, но са от различен тип.

Определено всички сме придобили впечатление, че министър-председателят на търси конфликт. Той гледа да реши нещата по мирния начин.

Ако проследим конфликта от началото, ще видим, че Румен Радев е по-конфликтният от двамата. В момента всякакъв диалог и комуникация между тях е невъзможна“, каза още професорът.

Антоанета Христова смята, че ситуацията при протестите е достигнала такъв етап, че няма промяна на министерски пост или покана за дебат с протестиращите, които да дадат положителен резултат за ГЕРБ.