"Това е някаква страшна свинщина очевидно. Представа нямам кой стои зад това".Това заяви преди няколко дни Николай Хаджигенов, който преди това с пяна на уста призоваваше метежниците да се борят с всички средства, за да свалят премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.
Вероятно тогава Хаджигенов не си е давал сметка, че протестът ще ескалира до такава степен, че срещу българските полицаи ще бъдат хвърляни бомби и жълти павета, които могат да оставят децата им сираци.

Очевидно стреснат и уплашен от последвалите събития, Хаджигенов се направи, че няма нищо общо с ескалацията на напрежението. Нещо повече - пробва да излезе от конфузната ситуация с думите: "Протестите по света никога не са мирни, ама ние не сме света очевидно". 

За щастие единствен Бог спаси униформените служители на реда от най-страшната участ.

Хаджигенов ли щеше да понесе отговорност при фатална развръзка? Едва ли, като знаем как се уплаши дори от въпросите на Станислав Недков-Стъки.

Агресивните действия на Хаджигенов и компания стигнаха дотам, че подведоха президента Румен Радев да тича пред сградата на "Дондуков" 2 с размахан юмрук. 

Господ веднъж защити полицаите от развилнелите се гамени. Вторият път, обаче може да е непоправим. Затова е крайно време Хаджигенов да се опомни докато е време и да спре "свинщината", за която сам говори.