Певицата и дизайнер Есил Дюран, волейболистът Владо Николов и ученият проф. Христо Пимпирев коментираха пред Нова телевизия новите мерки, които здравният министър проф. Костадин Ангелов предложи заедно с Щаба за борба с К-19 на извънреден брифинг.

Те бяха запитани дали наистина предложенията на Ангелов ще бъдат подплатени със заповед от петък:

"Каквото и да стане утре, ще се отключи огромна вълна на недоволство. Това си ни е заложено на нас и така отпушваме притъпената агресия. Каквото и да ни съобщят утре, това няма да е позитивно посрещнато", категорична бе Есил Дюран.

"Мисля, че мерките ще бъдат приети. Те не са решени само от Щаба, а са обсъдени от експерти. Хората, за да ги приемат, трябва да им бъде обяснено обстойно", смята той.

"Вярвам, че премиерът Борисов е разумен мъж, със силни инстинкти, особено този за самосъхранение, и вярвам, че предложените мерки вчера няма да са точно тези, които ще са приети утре", заключи Владо Николов.

БЛИЦ припомня, че Ангелов зове за затваряне на заведения, барове, детски градини, сладкарници, търговски центрове и спортни зали. Той иска да останат да функционират само хранителните стори, аптеките, банките и бензиностанциите, за да може да се намали броят новозаразени и починали.

Ангелов обеща, че ако мерките дадат резултат, те ще бъдат отхлабени за коледните празници.

Решението дали предложението му ще бъде прието, ще бъде взето в сряда след обсъждане на Министерски съвет. В дискусията участие ще вземат коалиционните партньори на ГЕРБ, премиерът Бойко Борисов, министрите, както и експерти от различни области.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!