Разбирам, че хейтърството вече ни е национален спорт, а мрънкането – забавление. Но днес не става дума за остроумия, мърморене и хейт. Не става дума и за паника, страх, отричане, подценяване.

Не става дума за професионализма на един и отговорността на друг. Става дума за нас! За всички нас като общество, като нация, като хора, като отделен човек. Това коментира бившият зам.- министър на образованието и настоящ депутат от ГЕРБ Милена Дамянова.

"Има пандемия, има вирус, който поразява наши близки и приятели, който оставя болници без медици, училища без учители и ученици, работни места без работници. Вирус, който промени живота на всички ни. И изисква строги мерки.

Изисква да се вслушаме в експертите, в тези, които пазят и се борят за здравето ни. Строгите мерки не са по желание, не са нарушение на права, не са повод за мрънкане, не са повод да се разделим на един срещу друг, не са повод да спорим дали децата ще бъдат повече или по-малко образовани/ще бъдат образовани!/; не са повод да палим светлини за медиците и да си правим селфита, не са повод да ругаем държавата и да нарушаваме всички правила!

Не са повод да се държим така, сякаш всичко около нас не ни засяга", смята тя.