Социологът Първан Симеонов разбуни духовете в социалната мрежа Фейсбук с коментар относно новите К-19 ограничения:

Прощавайте за графоманията, но когато имам най-много работа, тогава пиша и тук, за вид разтуха.  И сега - за да успея наистина да ядосам всичките ковид лагери сред приятелите си - ще напомня нещо, което почти не се обсъжда. 

Приветствам това, че мерките срещу ковид са меки. Но усетихте ли всъщност каква е редакцията на мерките между оригинала им от доц. Кунчев и днешната им версия? Разликата е, че първият вариант насърчава ваксинирането (признавайки, заедно с това, и преболедуването като имунитет), а днешният вариант просто дава отново обичайните ограничения за всички.

Признавам, дано не звучи егоистично, но понякога се чудя защо и аз - като ваксиниран - трябва да бъда ограничаван. Нали това беше краят уж?

Извинете, но днешните мерки малко приличат на флирт с антиваксърските крила на обществото ни. И дано няма връзка с политиката.

А още по-забавното са двойните стандарти в публичната ни среда. Някои хора/медии/анализатори/синтезатори и пр. ще видят проблем при само едната власт. Други ще видят такива проблеми само при другата власт. Поляризацията важи вече за какво ли не.

И едни от най-ярките примери за нея се виждат в енергията, с която се рови в едни проблеми, и липсата на енергия за ровене в други.

Но малцина са (смея да кажа: сме) тези, които се мъчим да мерим винаги с един аршин.