България избира президент. Името на новия държавен глава ще стане ясно в резултат на балотаж. Световните медии вече излязоха с първи коментари за вота. Според средствата за масова информация страната прави поредният избори между Изтока и Запада.
„Гардиън”: Проруски кандидат-президент върви към победата в България
Гласоподавателите в България може да допринесат за разширяването на влиянието на Русия в Европа и да нанесат удар по ЕС. Очаква се българите да изберат приятелски настроеният към Русия бивш командващ от ВВС за президент на балотажа, подготвяйки сцената за месеци на политическа несигурност в страната-членка на ЕС.  

  
В България антимигрантските и промосковски послания на Румен Радев допаднаха на българските избиратели, които са обезсърчени от членството в ЕС. „Хората обаче са притеснени какви наистина са неговите цели, защото той отправя противоречиви послания. Радев е по-мек спрямо Русия, най-малкото, за да се понрави на русофилския сегмент от електората, въпреки това той е на 100% за НАТО”, коментира западен дипломат от София пред Ройтерс.  
 
Вести ру: Живот с ЕС или независимост: България избира президент и бъдеще
В България протича втори тур на президентските избори. За поста се борят кандидатите на ГЕРБ и кандидатът на социалистите – Цецка Цачева и Румен Радев. Цачева възнамерява да води страна по проевропейски курс. Докато Радев зае неутрална позиция, заявявайки, че избира пътя на независимостта.

Евронюз: Изток или Запад? България избира президент
България избира президент. Името на новия държавен глава ще стане ясно в резултат на балотаж. За фаворит се смята генерал Румен Радев, известен със своите проруски възгледи. Радев говори за прагматичен подход в отношенията с Москва на фона на разочарованието, което изпитват много българи след почти 10 години живот в състава на ЕС.

ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ ЕКСПРЕСНА ИНФОРМАЦИЯ ОТ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ