Софийският градски съд късно снощи реши да остави за постоянно в ареста Кристиан Николов. 22-годишното момче е обвинено за смъртта на журналиста Милен Цветков при автомобилна катастрофа на Великден.

Кристиан е седнал зад волана след употребата на 4 вида наркотици - амфетамин, марихуана, кокаин и лексотан.

"Потънали в собствените си грижи, част от хората загубиха децата си - в развод и раздяла, заминавайки в чужбина, забравяйки, че децата имат нужда от любов и грижа, и интелигентността не е част от това", това каза психологът Иван Игов. 

По думите му много често, когато децата са израснали в емоционално студена среда, те започват да провокират общността около себе си и хората не разбират за какво става дума. В годините те са правили неща, не защото са лоши, а защото не са знаели как да го правят по друг начин. Често родителите изкупуват липсите със скъпи вещи, децата активно бягат от света с това, което е поднесено на тепсия. 

"Лоши деца няма. Нещо се е случило в средата и обкръжението, за да се стигне до онова, което наричаме социопатия", подчерта Игов пред Bulgaria ON AIR. 

"Децата, които биват компенсирани с пари и скъпи вещи, са безпомощни да се справят в обществото," смята той.

"Тези мамини синчета, въпреки че получават всичко - пари, коли, вътрешно в себе си са ужасно нещастни хора. Прибягването към секти и дрога е опит да избягаш от себе си.

Слави Ангелов: Домашният любимец наркоман ще излезе на свобода, а Милен ще се окаже виновен за катастрофата

След седмица-две ще забравим за този случай и ще продължим да живеем както обикновено, затова в такива ситуации е нужно да се намесят хората, от които зависи по-строгото наблюдение към младите хора, шофьорите.

А също и колега психолог да се намеси, че това лице да може да се върне в обществото", допълни още Игов. 

Вижте целия разговор във видеото.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!