Старо правило е, че когато си най-уязвим и омазан, трябва да набеждаваш други за собствените си прегрешения. Това до съвършенство усвоиха през годините хрантутниците на Сорос и чужди фондации. За нищоправенето си получават милиони, включително и от държавата, а единствената им задача е да клеветят страната, да злословят против опонентите си и да пробутват на обществото политическите си издънки като „Да България“.

Дълги години медиите от кръга „Капитал“ използваха фалшивите мантри на „Репортери без граници“ за „свобода на словото“ за да лъжат, че държавата ни е на 112-то място в света по този измислен от самите тях „индекс“. Хората обаче виждат, че в България не само че има свобода на медиите, но тук това се е превърнало направо в слободия, защото всеки пише каквото му хрумне, а сайтовете за фалшиви новини на Арман Бабикян видимо просперират и никой не им търси сметка за нищо.


Самият той, каква ирония, стана за кратко и депутат, благодарение на хибридстването си и маршируването по жълтите павета. Нищо чудно, ако парламентът беше просъществувал по-дълго, да беше станал и председател на комисия за медиите, та фалшивите новини да станат задължителни за всички.

Сега „Репортери без граници“, които също са финансирани от Джордж Сорос, искали да се проверят публичните средства за бившите медии на  Пеевски. Ясно е защо го искат. Дойде времето на „черните списъци“, в които съвременните камикадзета от правителството „Янев“ искат да се разправят с неудобните за тях медии и да им затворят устата.

Без закон, на база на зловонно и антиконституционно „решение“ на Министерския съвет и под претекст да опазели държавните фирми от „токсични“ лица, уж свързани с Пеевски, Божков и Желязков. А всъщност с желание да лишат от права български граждани и фирми и да ги сринат икономически, оставяйки разбити хиляди човешки съдби.

Бърза справка в регистъра на министерство на културата за последните години показва, че медиите на Пеевски не са спонсорирани с нито един лев публични финанси, а единствено са пускали отвреме-навреме и то за жълти стотинки, обяви на ведомства.

Не така стои обаче въпросът с медиите на Прокопиев от кръга „Капитал“, както и със самите „Репортери без граници“, които толкова обичат да се бият в гърдите колко са морални и „независими“.

„Икономедиа“, която издава „Капитал“ и „Дневник“ на Иво Прокопиев е „лапнала“ следните суми:

500 000 лева от „Америка за България“

153 881 лева от Европейския парламент

202 744 лева от Европейската  комисия

1 500 000 лева от „Америка за България“

192 352 лева от Европейския парламент

289 635 лева от Европейската комисия

411 428 лева от Европейската комисия

И още хиляди левове само за три години, получени от „Капитал“ и „Дневник“ от различни държавни органи, като Комисия за финансов надзор, Министерство на финансите, БНТ, политически партии и други.

А самите „Репортери без граници“, освен грантовете от Сорос, са „усвоили“ публични субсидии от точно 3 098 323 евро и то само през 2018г.! Така че хайде малко по-спокойно, когато става дума за „публични средства“, да не се окаже, че омазаните сте вие.

Да, дъвката „Пеевски“ днес ви е удобна, но когато се лъже, не е лошо първо да погледнете в собствената си кошница. Защото тя се оказва пълна с пари на данъкоплатците, които сте използвали, основно за да клеветите България по света.