Преди години в България беше привнесен бизнес моделът на „Зелените“ от Запад. Създава се движение, регистрират се НПО-та, получаващи лобистко финансиране предимно от компании в Швейцария и се започва едно постоянно изнудване и рекет, пише Кристиян Шкварек в социалната мрежа Фейсбук.

Срещу държавата, срещу фирмите, срещу обществото. В страната ни нямаше инфраструктурен проект, който да не бъде забавен или направо прекратен, заради изнудването от страна на „Зелените“.

На места като Кресненското дефиле до ден днешен умират повече хора, отвсякъде другаде в страната, заради саботажа на „Зелените“, изпълняващи поръчка на швейцарски компании за изграждане на тунели.

Големи компании в страната получаваха директни заплахи, че ако не си платят, техните проекти ще бъдат саботирани. И обратното - такса „спокойствие“ ти осигуряваше мълчание от страна на „Зелените“. Държавният бюджет по едно време отделяше милиони годишно по различни програми, които отиваха в джоба на „Зелените“. От преборяване на саламандър за 5 млн., до строеж на „екопътека“ за 2.4 млн. лв.

Нено Димов беше първият и единствен минстър на околната среда в България, който се опълчи открито на зелените изнудвачи, при това с ерудиция, стъпвайки на науката. Опълчи се и на зеленизма в ЕС, на идеите им за деиндустриализация и закриване на ядрената енергетика. Все неща, за които впоследствие се оказа, че Димов е бил прав още тогава - в разгара на „Зеления преход“, когато не беше възпитано да си срещу Грета.

Това му коства главата. В продължение на години беше обект на мръсна кампания във всички „демократични медии“, тези на Прокопиев - един от основните спонсори на „Зелените“. Когато започна кризата с водата в Перник тъкмо тези медии натиснаха най-силно за това вината да падне върху Димов.

България ще си плати скъпо в съдебни дела и обезщетения заради това, но на тези хора никога не им е било приоритет да спестят от парите на данъкоплатеца. Важно им беше да „вземат главата“ на единствения министър на околната среда, който някога им се опълчи открито.

Нека започнем изграждането на автентична в грижата си за природата, но деидеологизирана алтернатива на „Зеления“ тоталитаризъм и октопод!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук