Лидерът на партия "Има такъв народ" Слави Трифонов коментира в профила си във Фейсбук последните събития от българския политически живот. Ето какво написа той: 

Необичайната пролетна жега спря. Заваля дъжд и с него заваляха абсурдите и простотиите в българския политически живот. Малко поетично стана, но да свържеш пролетния прекрасен дъжд с това, което се случва в публичния живот в България е странно. Но абсурдите наистина валят и няма спиране.

Има ново предложение за външен министър и това е Даниел Митов, който е заместник-председател на ГЕРБ. Никога не е имало такова политическо лице в служебните кабинети до сега, но според Бойко Борисов това е съвпадение.

Целият този кабинет е кабинет на ГЕРБ, маскиран като служебно правителство. Но това, сигурно е само съвпадение. Много съвпадения се събраха, но най-голямото съвпадение се нарича ГЕРБ и ДПС от една страна и “Продължаваме промяната” и “Демократична България” от друга.

Ех, това е най-голямото съвпадение!

Двете страни на една монета. На гърба на монетата ГЕРБ и ДПС, а на лицето на монетата ПП и ДБ. И с тази монета трябва да плащаме за всички унижения, трудности и глупости, които преживяваме в момента.

Да, странно е да има вот на недоверие към служебно правителство, иницииран с подписите на “Възраждане”, БСП и “Има такъв народ”.

Странно е и най-вероятно няма да мине, но е знак. Знак, че системата не работи и изборите са в опасност и че гражданите на България са застрашени от монетата с две лица - ГЕРБ и ДПС от едната страна и ПП и ДБ от другата.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук