Първите 100 дни на кабинета са трудни, не могат да се отрекат желанието и старанието за работа, желанието за диалог. Разочарованието ми е, че все още нямаме приет План за възстановяване. Това е оста, около която България ще се движи през следващите години. Тук ми липсват и диалог, и визия. Това каза за БНР Стефан Софиянски, бивш премиер и кмет.

„Очевидно е, че сме в тежка ситуация. Това обаче не подменя основната задача - да изградиш бъдещето. Липсва екипност, правителството изглежда сепарирано, не може да се усети общата визия“, допълни още Софиянски.

Във връзка с опозицията в лицето на ГЕРБ той посочи, че „тази партия винаги е била посткомунистическа и хаотична“: „Видяхме го в управлението на страната, виждаме го и в опозиционното поведение. Те дори не могат да пречат, квалификацията им е доста слаба“.

„Безспорно е, че са изгубени европейски пари, второто безспорно нещо е, че Васил Божков е давал пари. Той имаше дългогодишен комфорт. През целия мандат на Борисов се е случвал този комфорт и никой не го е закачал.

Спорно е дали правилно е постъпено, спори се по процедурата, но фактите са безспорни. Божков се занимава с хазарт от 80-те години. Защо е имал това спокойствие, защо му беше отнето, значи някъде са се разминали“, каза Софиянски.