"Отношенията на САЩ и Северна Корея са много интересни. Те са на ПР срещу ПР. Ким Чен Ун каза, че иска да говори с него като с равен - добър ход. Тръмп прави нестандартни ходове, които друг не се е осмелил да направи. Той иска да унищожи статуквото и да започне наново. С дипломация могат да се направят много повече неща, отколкото с оръжие." Това коментира в студиото на бТВ бившият външен министър Соломон Паси. 

"От 2007 година предлагаме хелзинкски процес за демократизация на Северна Корея. Европейският съюз обаче абдикира от ролята си", обясни той.

Темата със скандала, който се разгоря при посещението на патриарх Кирил у нас, Соломон Паси коментира така: "Руският патриарх седи много високо в йерархията на сигурността в държавата. Това, което каза президентът, че е дошъл като патриарх, а си е тръгнал като политик е много точно. За пореден път се удря шамар от Русия на България, която я има за приятелска. Изказването на патриарх Кирил беше мощен удар. Доказа се, че така нареченото русофилство е колос на дървени крака, което няма основи."