"В една ситуация на продължителна политическа криза и една година агония, всички политици загубиха доверие и това е един от най-впечатляващите стартове на президенти. Тук трябва да отбележим, че Илияна Йотова и Йорданка Фандъкова също са на челни позиции. Те си разделят третото място, което не трябва да се забравя. Герджиков също има впечатляващ старт. Това е надеждата за промяна на хората". Това каза социологът Юлий Павлов в студиото на "Тази сутрин" по bTV.
Той обясни, че ДПС поддържа един стабилен процент в България, към което сме добавили един малък процент, който идва от Турция. "При нас са на четвърто място, докато ДОСТ не успява да събере достатъчно гласове, за да влезе в парламента", допълни Павлов. 

"Огнян Герджиков също има добър старт. 59% процента от хората го одобряват, което отново доказва, че хората имат надежда за промяна в него и президента Румен Радев", добави в заключение социолога.

Припомняме, че вчера излезе ново социологическо изследване на „Център за анализи и маркетинг” (ЦАМ), проведено в периода 3 – 7 февруари сред 1012 пълнолетни граждани на страната. То показа минимална разлика между ГЕРБ и БСП - само 1%.