Балотаж ще има и е сигурно, че ще е между Фандъкова и Манолова. Не се знае какво ще се случи на първи тур, твърде рано е за прогнози. Това заяви социологът Юлий Павлов от Центъра за анализи и маркетинг в предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия.

“На първи тур за Йорданка Фандъкова биха гласували 43,2 на сто от вероятните гласуващи, за Мая Манолова - 39,2 процента, за Борислав Игнатов - 5,1 на сто, а за Ангел Джамбазки - 4 %.

Всички останали кандидати са с под 1 процент. Джамбазки и Волен Сидеров се включиха късно в надпреварата за София, но те бяха с предвидими кандидатури", разкри още социологът.

Горещо проучване показа кой ще е кмет на София след балотаж Фандъкова-Манолова

"Преднината на Фандъкова е категорична, но е твърде малка и може да бъде стопена. Около 570 000 души вече са избрали за кого да гласуват, а около 100 000 все още не знаят. Истинската задача на партиите е да мобилизират хората, които вече са направили своя избор", каза Павлов.

"Червеният електорат не е по-малко мобилизиран от този на ГЕРБ. Битката на балотажа ще се реши от онези десни избиратели, които няма да гласуват за Фандъкова на първи тур", коментира социологът от Центъра за анализи и маркетинг.

Изследването е проведено сред 1007 пълнолетни граждани, между 20-30 септември.