Депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски коментира, че има непрекъснати скандали и фалшиви новини за дискредитирането на партията на Борисов. Оставките на тримата министри са, за да се спрат внушенията за обвързаности с ДПС, твърди той.

"Имаме консолидиран преврат с изявлението на президента. Обединил е всички противници на ГЕРБ, независимо дали са леви или десни. Има хора, които искат някаква промяна, интелигентни и непредубедени", отбеляза депутатът.

Ексминистър: Коварният план на Божков се реализира, Горанов вече е отстранен!

Той посочи, че има и организирани агитки. Гърневски обаче бе категоричен, че излизането от задния вход на Борисов няма да се случи. 

Възмущението на народния представител продължи и с това, че Радев щял да се бори срещу мафията, без да види, че "половината мафия" била пред него.

Спас Гърневски е категоричен, че има главен прокурор, който се бори с крупни бизнесмени, излезели от БКП и разграбили държавата като Миню Стайков, Баневи, "този в Дубай" и "другия в Белград".

Извънредно! Бойко Борисов поиска оставките на ключови министри

"Защо не отиде Божков в Германия или Франция, ако е толкова чист?", запита реторично депутатът.

"Като си тръгна за Пловдив и на Орлов мост се подхлъзвам. Това е от целувката на Станишев и лидера на ДПС (Лютви Местан, бел.ред.). Задкулисието е огромно и те го знаят отлично", заяви още Гърневски.

Депутатът от управляващата партия запита кой е лицето на протестиращите - Мая Манолова, Костя Копейкин ли, Слави Трифонов ли?