Преди повече от две години коментирах тогавашната ситуация и си позволих да споделя, че в България има пълзящ преврат срещу законното управление. Това заяви в ефира на Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски

"Тогава тази тема се прие лежерно. Днес вече в България е налице консолидиран опит за преврат на всички тези, които през тези две години успяха да влязат в общ отбор срещу Борисов", смята Гърневски. 

"Те са консолидирани около идеята да премахнат това правителство. Това е обединен фронт срещу нас", добави депутатът. 

"В последните дни ставаме свидетели на ченгеджийски похвати за дискредитиране на премиера, правителството и цялото управление", каза той.

"Тези снимки, за които говорите, които уж разобличават - с тези пачки и оръжие, те се опитват да изкарат Борисов като шериф, който раздава правосъдие. Опитват се да го представят в отвратителен вид, с който да предизвикат неговата чест и пак да каже, че отиваме на следващи избори", смята Гърневски. 

"Това обаче е изключено, защото България се намира в изключително висок стадий на своето икономическо развитие, спрямо онези предходни години. Спрямо 2013/2014 имаме огромно увеличение на БВП. Всичко това плаши хората, които са против това управление", каза той. 

"Като изпълним програмата си догодина през март е ясно, че неминуемо ще следва и следващ мандат", заяви политикът. 

На въпрос дали знае кой стои зад кадрите, направени в спалнята на премиера, Гърневски отвърна: 

"Разклаща се вярата в държавността, щом може да се влезе в това лично пространство. На едната снимка постелята на премиера е с един цвят, на другата е с друг, на едната е затворено шкафчето, на другата е отворено", каза той. 

"Там може да се влезе, но си има ред, по който се влиза. Това подсказва, че това е добре организиран опит за дискредитация в един момент на този човек. НСО в момента е разбита команда. Виждате колко коли обслужват президента, а жена му обикаля по насрещното", каза той. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

"Явно президентът не може да се справи с управлението на тази възлова служба в държавата. Съвсем скоро офицер на НСО бе уличен в сенчест, престъпен бизнес", добави той. 

"Цветанов трябваше повече да изчака, за да прави политическа формация. Той беше преди вторият човек в партията. Най-възторжено коментираше политиката на партията и лидера. Той беше най-възторженият оратор и поддръжник. Много бързо си обърна мнението", каза той.

"От вчера съм възмутен от господин Цветанов и това, което той направи. Важен е моралът и отговорността пред хората, пред които си вървял с години", смята Гърневски.

"Падението на Радев не е в дрона. Радев ще падне, защото в тези моменти, воден от жаждата за битка и да уязви премиера, застана на страната на обвинения в престъпления Божков, като каза, че той звучи убедително за сметка на обвинителите му", заяви гербаджията.

"Да застанеш срещу българската прокуратура и да вземеш ти като държавен глава страната на обвинен в престъпления е недопустимо", смята Гърневски.

"Президентът да отиде с един "Грипен в Дубай", Нинова може да му е стюардеса, да вземе Божков и да си го докара за един нормален процес", каза той.