"Свалиха правителството, а никой не предложи алтернатива. Това е нелогичното нещо, което виждам в цялата суматоха. Кой поема отговорността, защото без ясна стратегия и без правителство положението ще се утежни".

Това мнение изказа пред БНР Стефан Софиянски, бивш служебен премиер на България и бивш кмет на София. 

По думите му всички скандират "Долу правителството!", а никой не казва какво да стане.

Той изложи позицията на ССД, чийто основател и бивш лидер е:

"За нас са важни четири неща - приемането на Плана за възстановяване, въвеждане на единна ставка на ДДС между 15% и 18%, да се увеличат пенсиите и четвърто - да се изработи механизъм за диференциране на социално слабите групи и да бъде насочена помощта конкретно към тях".

Според Софиянски, ако 47-ият парламент иска да остане в историята, трябва да се мобилизира и да приеме проект, с който да създаде условия за разпускане на Народното събрание и за свикване на Велико народно събрание, за да започне да се гради "нова България в новите условия". 

"Това е начинът, по който парламентът да си върне доверието на народа", смята той и обясни, че трябва да се направи нова Конституция на България, в която отделните власти да бъдат поставени в среда на взаимодействие, а сега са противопоставени една на друга.