Според официалната информация от Русия това е терористична атака, която ще бъде разследвана. Винаги се гледат последствията, а не корените на тероризма. Той става глобален проблем. Това заяви в "Здравей, България" журнналистката Светлана Шаренкова.
В студиото имаше и други експерти, които нищиха вчерашната случка в метрото в Санкт Петербург. 

"Ако сравняваме Русия с нас, мерките там са огромни. Непрекъснато хората са предупреждавани, ако някой им се стори съмнителен, да сигнализират. Човешкият фактор никога не може да бъбде прогнозиран и предвидим, такива неща не са никак за подценяване", смята журналистът Николай Кръстев.
 

"Версията, че властите имат полза от такива атентати заради надигащата се опозиция, е безумна. Руското правителство най-системно се бори срещу международния тероризъм. Това наистина звучи ужасно и безумно и дори не трябва да се предполага", каза Шаренкова.

"Терористичните актове, които са бунт на реагиони, са насочени към полицейски служители. Тук не е така, по-скоро са хора съпричастни към "Ислямска държава". Не забравяйте, че има стотици бойци, които са с произход от бившите републики и се връщат, като емисари. Освен това, все пак става въпрос за нещо, което е организирано. Все пак имаше бомба, която не избухна", припомни експертът Николай Радулов.
 

"Това, че Путин е там, е търсен ефект, идеята е да се даде повече гласност на събитието. Това предизвиква масирано подаване на информация - истинска или лъжлива. В Русия не трябва да забравяме, че има и миграция от Близкия изток", каза Радулов.

"Терорът е вече глобален и той вече застигна и Русия. Руският народ има особена психика. когато той е заплашен отвън, той става единен. Жените и в момента казаха, че ще влизат в метрото, без да ги е страх. Продължават да живеят", заяви журналистката.