След като съпругата и дъщерята на фараона Цветан Василев очаквано получиха обвинения от българската прокуратура за пране на пари във връзка с участието им в аферата КТБ, сценарият, изигран през 2014 г. от главата на семейството, се повтори. Тримата Василеви – Цветан, Антоанета и Радосвета, вече заедно обитават шикозния петзвезден хотел в Белград, без да им пука за хилядите измамени вложители в пирамидата КТБ. С откраднатите милиарди от банката Василев нагло и безцеремонно продължава да управлява активи, които отдавна трябваше да са в масата на несъстоятелността на КТБ, но върху които предвидливо няма никакви обезпечения.

„Петрол“, „Дунарит“, „Сана Спейс Хотел Хисаря“, „Хелт енд Уелнес“ и много други като тях, продължават да пълнят касичката на мустакатия „специалист“ по фирми-бушони, с които пари пък плаща на армията си от поръчкови журналисти, продажни политици и приятели по съдба, в опит да се изкара жертва на системата и на българската прокуратура. Щеше да е смешно и пародийно, ако не засягаше пряко българския данъкоплатец и не показва всъщност, че ако имаш достатъчно пари, ама наистина много, явно смяташ, че всичко на този свят ти е позволено. Няма осъден престъпник, или поне се броят на пръсти, който да си е признал вината и да се е разкаял за извършеното. Всеки смята себе си за невинен и това е обяснима защитна реакция. Малко са обаче хората, които могат да си позволят откровена подигравка с правосъдната ни система.

Докато семейство Василеви ронят крокодилски сълзи, правят петиции в интернет и пишат до президента Радев, а сега и до САЩ, колко били невинни, нито докторката по право Радосвета, нито професорката по икономика Антоанета, отварят и думичка как са постигнали лукса, в който живеят, чии са парите, които харчат с лека ръка, и защо, след като Василев твърди, че банката му е съсипана умишлено и вече трета година продължавал да „работи“, за да запазел, видите ли, активите й (какво самарянство!), нито едно предприятие, нито един имот или дори една стотинка под негов контрол той не прехвърли директно на Фонда за гарантиране на влоговете? Вместо това разиграва цирковете с Пиер Луврие, Дмитрий Косарев, а сега и с американските му лобисти. Семейство Василеви, така ли пише в дебелите книги по право и икономика и в научните трудове на класиците? Или пише, че ако имаш и капчица морал, след като доказано си източил набраните чрез високи лихви средства на измамените вложители, в близо 200 фирми-бушони, управлявани в твой интерес от охранителите и шофьорите ти, е редно да се изправиш пред съда и да отговаряш за престъпленията си?


Цветан Василев със съпругата си Антоанета


Ама българският съд бил съд на мафията и на „светата троица“ Василеви не им било удобно да бъдат  съдени тук! Перфектно оправдание, което, ако имаха техните възможности, щеше да бъде приложено и от най-дребните крадци-кокошкари от „Факултето“. Да не би и те да не искат да не бъдат съдени? Искат, и още как. Всеки престъпник иска точно това. Като в България съдът не бил справедлив, то значи той не е справедлив за всички, а не само за „богоизбраните“ Василеви. За разлика от кокошкарите обаче, Василев има пари, има кохорта от медийни слуги, има и други приятели-олигарси, също обвинени от прокуратурата, които всячески му помагат в тази война.


Дъщерята на Цветан Василев - Радосвета

А защо Цветан, Антоанета и Радосвета избраха Сърбия – страна, която не е член на Европейския съюз? Защото е много демократична, или именно защото не е член на Съюза и  там Василев има „бизнес“ и приятели, с които може да обсъжда следващата си далавера? Че какво й е на демокрацията в Австрия, където първоначално се установи фараонът, или пък в Англия, където се подвизаваше доскоро щерката Радосвета? Нека там да бяха защитили пред съда по екстрадицията правата си и да обяснят, че червената бюлетина на Интерпол била „репресия“ срещу тях. На всички е пределно ясно каква игра играят Василев и семейството му, ясни са и напъните им да отърват възмездието за извършените престъпления. Само не е ясно докога държавата ни ще бъде жертва на хора като тях, поставили се над закона.