За пореден път се показа, че фалшивите новини могат да изиграят ключова роля за формиране на ключови политици. В рамките на 24 часа чухме обратни реакции и похвали към българските власти. Това беше хибридна атака, нашите специални служби не са подготвени да противодействат на тези хибридни атаки. Това каза пред bTV заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод убийството на тв водещата Виктория Маринова и последвалия отзвук у нас в чужбина.
 
„Това беше изключително неприятен повод да бъде очернена страната ни. Трябва да преброим до 10, преди да кажем мнението си по даден случай. Всяко едно оповестяване на информация може да опорочи дадено разследване“, добави той.
 
„Вебер беше подведен от международния обмен, вярвам, че той е сериозен политик. Когато той разбра, че работим с немските служби по случая, неговото мнение беше различно. Имаме позиция за позиция на Вебер официална, нямаме официална позиция за оттегляне на подкрепата ни“, обясни той по повод изказването на Манфред Вебер след убийството и последвалата реакция на Бойко Борисов.
 
„Минава всякакви граници това, което се случи. Убеден съм, че в рамките на 48 часа премиерът е спал не повече от 2 часа. Това успешно европредседателство трябваше да бъде защитено. Към момента наказателният кодекс дава достатъчно сериозни наказания – доживотна присъда без право на замяна. В нито една държава в ЕС няма смъртно наказание по начина, по който колегата Джамбазки иска да го предложи“, поясни той.
 
По повод скандала с депутат от БСП Елена Йончева и последвалите закани за завеждане на дело, заместник-председателят на ГЕРБ коментира: „Нормално ли е един журналист да си хвърли микрофона в тв студио, да си изпуска нервите по този начин. Няма нито един факт, с който да съм обидил Елена Йончева. Имам уважение към нея в годините, когато беше разследващ журналист. Единствено съм споделил изнесената публична информация“.
 
„ГЕРБ има своя лидер и подкрепата на своите членове. В БСП има недоверие към лидера и те искат да обвинят ГЕРБ за своите вътрешни противоречия“, смята той. Според него са несериозни твърденията, че ГЕРБ подпомага вътрешната опозиция в БСП.