Коалицията на „Обединените патриоти“ я има и за разпад е рано да се говори. Това каза вицепремиерът Валери Симеонов в предаването на БНТ „Още от деня“.
 
По думите му, има едни такива странни процеси, които обществото не ги приема еднозначно.

„Нашата коалиция е свързана с участие в парламентарни избори и евентуално участие във властта. Имаме коалиционно споразумение, политическо споразумение и аз държа това споразумение да се спазва“, уточни Симеонов.

„На европейските избори догодина може да се явим отделно. Ние сме три партии с три отделни устава и с три различни програми, въпреки че имаме много общо, но сме три различни партии с три различни ръководства и аз държа на независимостта на тези партии. И няма да допусна, който и да било с менторски тон да ми казва какво да прави НФСБ и какво да не прави. До месец ще се вземе решение на национално ниво и след като се обсъди с ръководствата на трите партии и обсъдим кой какво разбира под съвместно явяване на изборите за Европейски парламент“, каза Симеонов.

„Коалицията на „Обединени патриоти“ е направена за периода на действие на 44-тото Народно събрание и това управление. От там нататък всичко е въпрос на други споразумения, но няма такива още. Може и да се създаде такова споразумение, ако се разберем“, допълни вицепремиерът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!