Димитрина Попова, съпругата на подп. Валентин Терзиев, който загина по време на учение, изригна в социалните мрежи по повод становището на Министерството на отбраната, че причината за смъртта на Терзиев е загуба на пространствена ориентация:

"Вече към загубилите пространствена ориентация освен всички в по-предни постове влезе и полковник Василев, който с 3 катастрофи излезна "голям експерт".

Поне вече всичко го има документирано - указана височина между 7 хил. и 4 хил. метра, неизпълнявана задача от 15 г. и при първия проблем със смъртен случай.

Абсолютно неподготвени кадри, май повече ръководни. И сега на Русев (ген. Русев, шеф на авиобазата в Граф Игнатиев, доверено лице на президента Румен Радев, б.р.) ли да вярвам или на мъжа ми? Толкова смело те гледат в очите и лъжат, и на това ли учат в Българската армия?“, пита тя.

По-късно тя пише още един коментар: "Но всички тези с командите се крият и "топят" щурмана и пилота. Ако знаете колко глупости и бисери чух вчера за няколко часа.... , тези хора наистина ни мислят за овце.“

Споделяме и някой от коментарите под нейната публикация:

- "Гледах прякото предаване ( разбира се освен когато го прекъсваха за реклами и да предават брифинг на политическа партия ?!?). Димитрина, поздравявам те за трезвата мисъл и логично следващите въпроси към свързаните служебни лица - много журналисти могат да се учат от теб!

С помощта на твоите въпроси на всеки безпристрастен зрител стана ясно, че отговорни и виновни са тези, които са издали заповедта от земята! Всичко друго е замазване и политическо решение...."

- "За съжаление в МнО има много пагононосци и малко военни, от тези на честта! А лъжата им е като "добър ден ".Точка"