В петък вдовицата на загиналия подполковник Валентин Терзиев - Димитрина Попова, разпита шефове от Министерство на отбраната (МО) за трагедията край Шабла, където МиГ-29, управляван от съпруга й, се разби.

БЛИЦ припомня, че по време на разговорите изплуваха още мистерии около фаталния инцидент.

Вдовицата на подполковник Терзиев направи и много лични признания: „Ген. Петров ми се обади два пъти да ми предложи детето ми да отиде на лагер и аз да взема карта за почивка. И едно питане от Радев „Как съм?“, заяви на пресконференцията жената на загиналия пилот.

„Имаше едни изявления, които не е трябвало да ги прави г-жа Попова. Контакти са търсени от наша страна“, обясни служебният министър на отбраната Георги Панайотов, запитан дали са търсили жената на Терзиев.

На въпрос дали е изпълнен ангажиментът за изплащане на обезщетение за смъртта на подполковник Терзиев, Панайотов заяви, че то е изплатено съобразно закона.

„Имаме потвърдително писмо, но не съм проверила сметката“, обяви почернената съпруга.

Краткият въпрос на президента Радев към съпругата на трагично загиналия му колега обаче предизвика гневен коментар в политическия анализатор Виктор Димчев.

Той публикува снимка на Радев, на която пише: „Как сте? Имате ли нужда от лятна почивка?“.

Именно заради това Димчев написа следното: 

„Това е всичко, което президентът Радев е казал на вдовицата на своя колега-летец, който загина в инцидента край Шабла, по собствените й думи, пред назначения от същия президент негов служебен министър (2 пъти)“.Под поста на Димчев се появиха куп коментари. Ето част от тях:

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!