Главният редактор на сп. "Национална отбрана" Игор Коротченко направи коментар по радио "Звезда" за основните причини за трагедията в Манчестър. Според него това са двойните стандарти на Великобритания в борбата срещу тероризма и неспособността на спецслужбите да идентифицират спяща войнствена клетка.
"Великобритания е показваше двойни стандарти в борбата с тероризма през последните години. Това нападение стана възможно поради невъзможността да бъдат идентифицирани спящи радикализирани клетки, които са били свързани най-вероятно с ИДИЛ", коментира Коротченко. Той допълни, че терористичната атака в "Манчестър Арена" показва много добро бунтовническо обучение.
 
"Терористите имат достатъчно умения, за да го направят, те са подготвени. Това предполага, че са били в Близкия изток в редиците на групировката и са били обучени там или са били използвани от нея, като са били наети във Великобритания", предполага експертът. 

Припомняме, че концерт на Ариана Гранде в "Манчестър Арена" бе прекъснат от взривове от самоделно устройство, които убиха 22-ма души до тук, сред които и деца. Ранените са 59. Води се разследване и властите все още търсят информация за терориста-камикадзе, който потопи събитието в кръв.
 
Превод и редакция: БЛИЦ