Колкото повече време минава, толкова по-неясно става кои са "партиите на промяната" и кои са "партиите на статуквото". Обаче абсолютно съм сигурен коя политическа сила печели приза "господари на мрънкането". Така започва пост на журналиста от БНР Петър Волгин по повод политическите премеждия между „Демократична България“ (ДБ) и „Има такъв народ“ (ИТН).

„ДБ, разбира се“, категоричен е той. 

„Тия са вечно недоволни, вечно не са ги дооценили, вечно са ги пренебрегнали. Такава брилянтна експертиза притежавали, пък все не им обръщали внимание. 

Мрън-мрън-мрън до края на света.  

А на всичкото отгоре най-безсрамно лъготят, че не искали постове. Тези ли не искат постове!? По-големи службогонци от членовете на политическия умнокрасивитет няма. 

Спомнете си ги от времето на предишната им коалиция с Борисов. Тогава се казваха Реформаторски блок. Не успяха да вземат и 10% на изборите през 2014 г., ама прилапаха постове, все едно са спечелили абсолютно мнозинство. 

И затова сега са толкова ядосани. 

Очакваха, че от ИТН ще ги обсипят с безброй предложения за министерски постове. Защото, нали, са страхотни специалисти. По всичко. 

И след като не се сбъднаха мокрите им сънища, почнаха с мрънкането. Явно гладът за постове замъглява и малкото останала мисъл“, заяви още Волгин.

БЛИЦ припомня, че преди дни лидерът на ИТН Слави Трифонов срази Христо Иванов от ДБ с думите, че искат постове и заради това сега положението е такова.