"Винаги съм наблюдавал с особен интерес поведението и действията на българската либерална общност. Ето и сегашната им реакция по казуса с двойното гражданство на Кирил Петков е изключително любопитна.", пише Петър Волгин във Фейсбук.

"Сигурно сте забелязали, че за българските либерали най-висшата ценност е спазването на закона. Неслучайно само като чуят понятието "съдебна реформа" мнозинството от тях падат на колене и изпадат в интелектуален екстаз. А какво означава "съдебна реформа"?


Ами, не, не означава "да махнем Гешев и да сложим онзи, когото Прокопиев посочи". "Съдебна реформа" означава да се спазват законите.

От всички. Ама наистина от всички. Както от Пеевски, така и от Петков. Българските либерали неспирно повтарят, че без спазването на законите няма демокрация.

И аз им повярвах, че наистина мислят това, а не само го говорят. И за пореден път се оказах в плен на собствената си доверчивост.

Либералите настояват за спазването на законите от останалите. Оказва се, че за хората, които те харесват, не е задължително.

Разходете се из фейсбук и из либералните издания. Веднага ще забележите коя е най-актуалната либерална мантра - конституцията е остаряла, щом пречи на Кирил;

законите са несъвършени, щом пречат на Кирил; трябва да пазим правото от закона или закона от правото, не помня как беше този любим на либералите цитат.

И какво се оказва накрая?

Оказва се, че либералите ще спазват законите, само когато те не пречат на Кирил и на останалите като Кирил.

В противен случай, ако пречат, да вървят законите по дяволите. И демокрацията да върви по дяволите. Важното е Кирил и другите като Кирил да са доволни."