"А ако коронавирусът наистина е тръгнал от лаборатория в Ухан? Да, звучи като филмов сценарий и твърде много намирисва на заговорническа теория. Но какво, ако е истина? Пекин трябва най-сетне да каже всичко, което знае", така започва анализ на Клаус-Дитер Франкенбергер за "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг", който бе цитиран от "Дойче Веле".


ВИДЕО от 2015 г. показа как китайски учени създали COVID-19 в лаборатория

Твърдението, че опасният коронавирус е тръгнал от лаборатория в Ухан, се разпространява от доста време насам. Повечето изследователи все пак изхождат от тезата, че вирусът има естествен произход. Американските тайни служби също са склонни да приемат тази версия.

Каква е цялата истина?
Правителството на Тръмп обаче е изпълнено с подозрения: иска лично да изясни въпроса и настоява за информации от китайското ръководство, което на свой ред отхвърля всички обвинения. Само че това вече не е достатъчно: след избухването на епидемията в Ухан умишлено са били прикривани информации за заразата - това се знае и е документирано в достатъчна степен.

Конспирация: COVID-19 е биооръжие, изтървано от лаборатория, но...

Какво, ако учените там действително са работили над някакъв вирус - без значение с каква цел, а той после се е изплъзнал от техния контрол? Ужасяващите последици са видими по цял свят.

Да, това наистина звучи като филмов сценарий и твърде много намирисва на заговорническа теория. За повече яснота настояват и хора във Вашингтон, които в никакъв случай не се числят към кликата на угодниците.

Конспирацията с лъжите на Китай за COVID-19 се заплита

Какво нагло самодоволство само!
Пекин е длъжен да разкрие всичко, което знае за коронавируса. Китайското ръководство няма право да крие, да замазва или да задържа информация.

US разузнаването обяви изводите си за произхода на коронавируса

Защото от това зависи животът на стотици хиляди хора - сега и в бъдеще. Да не говорим, че става дума и за това доколко изобщо оттук нататък ще може да се вярва на Китай.

И какво нагло самодоволство само: Китай взе да празнува успехите си в борбата срещу COVID-19, макар че смъртоносната болест тръгна именно оттам. И изправи целия свят на ръба на пропастта.