"Искам да го разстреляте! И то пред очите й!", крещял унизеният Пантев.
Една жена, която трудно може да бъде наречена красавица, била на път да запали жестока война между Поли Пантев, Георги Чопев и Тодор Славков, говори се в ъндърграунд средите. Нейното име е Силвия. Според мълвата тя успяла да омае Малък Тошко още докато била съпруга на застреляния впоследствие наркобос. Когато русата амбиция овдовя, с риск за живота си наследникът на клана “Живкови” я прибра барабар с детето й.

..................................
Говори се, че тази постъпка е щяла да му струва главата, ако не се бил намесил Иван Славков. От свои източници в ДС той разбрал, че аверите на Поли Пантев готвят вендета на “веселата вдовица” и сина му, и го отървал само благодарение на яките си връзки. Другата версия гласи, че Батето е

платил солиден откуп, за да не бъдат закачани Силвия и Тошко.

Други обаче твърдят, че изневярата на фаталната блондинка бледнее в сравнение с това, което й причинявал Поли Пантев, докато бил жив. Запознати с драматичната съдба на Силвия припомнят, че преди години тя била изоставена от наркобоса само месеци, след като родила дъщеря от него. Поли зарязал жена си и малката Ралица и си хванал млада любовница.

По-точно - любовници.

Пантев дори имал наглостта да се появява в семейния апартамент с новите си гаджета. Като легенда се разказва как преди повече от 10 години сикаджията си вкарал тайландка за сексробиня. Девойката се казвала Рут и за нея сикаджията платил 6000 долара. Няколко месеца Рут живяла в дома на Поли, а по-късно той я пуснал да проституира в публичен дом, стопанисван от дясната му ръка Евгени Стефанов - Женята.
Макар да не се интересувал от съпругата си, Поли Пантев не й давал развод и й забранил да се занимава с други мъже, разправят стари кримки от славната ера на СИК.

Силвия също не е цвете за мирисане,

ако вярваме на застреляния бард на мутрите и мутресите Жоро Стоев. Ето как той описва фаталната блондинка в книгата си “Кръстникът -3:

“Няколко дни по-късно Поли ме повика отново. Беше още по-бесен. Този път бе разбрал, че бившата му съпруга Силвия се е хванала със собственика на фирма „Сага“ Георги Чопев.

- Видях я в дискотека „Ескейп“. Беше дошла с него - вилнееше той. Помниш, навремето отмъкна гаджето на Жоро Пехливанов, онази, манекенката Деси Илиева, нали се сещаш, „Мис София“… Явно преднамерено се опитва да ме дразни. Защо е забил бившата ми жена, при положение че колекционира най-красивите манекенки. Тя все пак е на 35 години, а той бръмчи на 18-годишни. Предизвиква ме…

Искам го мъртъв… И то да го разстрелят пред нея… да помни, че не трябва да ме унижава така.

Тя знае колко съм горд, а така излага и детето ми. И предупреди хората, които ще стрелят, да я запазят жива… Все пак е майка на детето ми - повтори пак. Изчаках го да свърши и отклоних поръчката.

- Смятам да отсвиря Бай Миле най-накрая - за пореден път се измъкнах, - а другият ми екип чака Брендо.

- Извинявай – махна с ръка той. - Вярно е, че имаш по-сериозни задачи, за да те занимавам със семейните си проблеми. Добре че Маджо бе с мен, та ме възпря да не го заколя лично аз.

Учудих се, че двамата с Маджо обикаляха дискотеките, след като Маджо знаеше, че Поли го е поръчал. Но предположих, че вероятно е част от някаква негова стратегия.

- Ще прехвърля тази поръчка на Женята - отпрати ме Поли.
На другия ден ме повика Маджо.
- Поли да ти е поръчвал нещо ново? - развеселен ме погледна той.
- Да. Жоро Чопев.
- И ти к’во му каза?
- Отказах му.
- Защо бе, човек - усетих раздразнение, - така ще имаш оправдание защо се бавиш с мен. А ние подготвяме през това време подходящ момент да надупчиш колата на Бай Миле.
- Ами, нищо. Не ми пречи да приема поръчката.
- Поли каза ли ти къде живее Чопев?
- Не.
- Скоро ще ти каже. Аз ще ти дам схема как да стигнеш до там. Много гадно копеле е този Чопев. Все пак Силвия е майка на детето му - завърши с голяма доза съчувствие Маджо.
- Вярно ли е, че си го възпрял в дискотеката да не го заколи? И защо излизаш с него по дискотеките, след като знаеш, че те е поръчал - контрирах го аз
- Държа го под контрол. Дори го уреждам за хотел „Сердика“. А в „Ескейп“ въобще не е налитал, изпи една водка и това е. Просто ти се прави на мъж. Според мен си беше много спокоен.
Тръгнах си с мисълта, че и Маджо има зъб на Чопев и щеше да му дойде супер Поли да му свърши черната работа и да го отърве и от него, докато е жив.

Няколко дни по-късно надупчиха беемвето на Чопев

на път за къщата му в Симеоново. Очевидно Женята действаше бързо. Предполагах, че вършачите му бяха двама безскрупулни бандити от Червен бряг - Данкина и Хамстера. Чопев оцеля. Бяха го простреляли в краката и замина на лечение в чужбина.
Маджо ме повика още на същия ден. Смяташе, че аз съм свършил поръчката. Аз и не отрекох.
- К’во стана, бе? - попита ме с нескрито любопитство той.
- Засякло им е оръжието - излъгах съвсем спокойно - и са успели да пуснат няколко куршума, като отминал.
- С к’во са стреляли?
- С Калашник - казах напосоки аз”,
хвърли поредната си бомба Жоро Стоев, когото обаче куршумите не подминаха... Както и самия Поли Пантев.

Оцеля единствено любовта между Силвия и Тодор Славков, въпреки че двамата да са чепати характери и неведнъж са се разделяли, разкриват техни познати. Преди две години и половина фаталната блондинка се внедри во веки веков във фамилията Живкови, раждайки на Малък Тошко дъщеричка, която нарече Катерина на бабата на мъжа си. Хитростта и омайността на Силвия навярно се дължат на еврейската й жилка, предполагат бивши служители в туристическата й фирма. Въпреки че не страда от липса на пари, тя най-редовно ходела до Социалната служба и взимала 15-те лева майчински, които й се полагат на месец. “Тя мойта е еврейка, затова взима всяка стотинка”, изкоментира с черното си чувство за хумор внукът на Тодор Живков пред Съквартирантите си във “ВИП брадър”.

Венета ТОДОРОВА


...............................
ДОСИЕ 

- Преди да започне връзката си с Поли Пантев, Силвия се е подвизавала като манекенка. Тя е била един от предпочитаните модели на убития моден бос Васил Папазов. По това време блондинката движи в компанията на друга сикаджийска изгора - Жени Калканджиева. Силвия спира да се занимава с мода по изрично настояване на Поли Пантев.

- В началото на официалната им връзка Малък Тошко живее в жилището на съпругата, тъй като неговият апартамент бил твърде малък за семейството – те двамата, щерката от първия брак на Силвия и новородената им дъщеричка Катерина. “Двамата с Тодор и бебето сме в една стая, само голямата ми дъщеря Ралица е отделно”, сподели тогава фаталната блондинка с еврейска кръв. 

- В последните години Малък Тошко подхвана впечатляващ бизнес. Той стана съдружник в две солидни фирми. Едната - "Строй-проект трейдинг", има лиценз за търговия с оръжие. Предметът на дейност на другата - "Л.Т.Х. - ГРУП", пък е производство и продажба на хранителни и нехранителни стоки, петролни продукти, туризъм, реклама и др.

Тодор Славков се занимаваше с бизнес и през 90-те години, но тогава не действаше с такъв размах. С бившата си изгора Илона Цакова държеше кафене в някогашната сграда на Българския олимпийски комитет, чийто шеф беше баща му Иван Славков. Говори се, че Тошко е бил ортак и в дискотека "Ескейп", където по-късно е продал дела си.