Предишната победителка Ивелина не ми позна нищо, разкри колежката й.
Една от най-добрите български ясновидки – Латина, е добре позната на читателите на “ШОУ”, защото и двете й годишни прогнози за България – за 2008-а и 2009-а, досега се сбъднаха на сто процента. Ето защо наш репортер я потърси отново, за да направи характеристика на участниците в новия сезон на шоуто “Ясновидци”.

........................
- Латина, какво ще кажеш за новия сезон на шоуто “Ясновидци?

- Като цяло сегашните участници са с много по-добри способности, отколкото предишните. Докато в предишния формат само Вяра, Ивелина и Николета правеха впечатление, в сегашния има много повече и много добри участници. Моят фаворит е 34-годишният Михаил Наков от Чирпан. Ясновидец с изключителни качества – според мен той ще стигне до финала, заслужава да спечели и ще спечели. Мисля, че негов сериозен конкурент е 28-годишният Христо Христов от Търговище. Това, което ме притеснява при него, е, че в изпитания, в които не може да гледа на кафе, в което е силата му, той не се справя добре. Заложбите му са много силни, но ограничени от тази гледна точка. Иначе е добронамерен и много положителен като човек.

- Насочваш ме да те попитам има ли лоши хора сред участниците?
- Лоши не бих казала, но руснакът – Сергей, е по-добър като окултист, отколкото като ясновидец. Той упражнява магически действия за влияние
и мога да кажа, че е с много добра подготовка за това. Като ниво на ясновидство е слаб. Съмнявам се, че е участвал в такива проекти на КГБ, за каквито говори. Има нещо подобно в биографията си, но не точно това, което казва. Т.е. според мен малко се изхвърля, за да си направи реклама.

- Кажи нещо за Иванка Мицова от Рибарица, за която казват, че е “вещица”. Доколкото знам, свещеникът на селото искал да я праща “на кладата”. Обвиняват я, че се занимавала с магии, че била крадла, че била в затвора... Освен това

живеела с 18-години по-млад мъж...


- Обвиняват я все в лоши неща, но аз не съм на това мнение. Според мен тя е добронамерена като човек, не е лоша. Вярваща е. Тази жена има огромно желание да помага на хората, но страда от комплексите на недооценения човек. Затова непрекъснато се старае да се докаже - търси признанието и одобрението на хората. Може би защото й го отказват. А тя наистина има качества.

- Какво ще кажеш за Марияна Николова от Варна?

- Тя има заложби, но не си вярва достатъчно. Като че ли се страхува, че това, което каже, няма да е вярно. Неуверена е. Ако преодолее притеснението, че може да сбърка, способностите й ще се проявят с по-голяма сила. Защото тя ги има, но сама не си вярва. И това най-вероятно ще я провали.

- Кубрат Томов ми каза, че един от неговите фаворити е едно 17-годишно момче. Навярно става въпрос за Даниел Колев от София...
- Има страхотни способности това момче. Аз го сравнявам с Вяра от предишния сезон. Но защо не го поставих сред фаворитите си - Даниел има способности наистина, но още не ги е развил докрай. След време ще стане много добър.

- Какво мислиш за Василка Анакиева от Кюстендил?
- Според мен тя малко манипулира публиката, че “вижда” – заложбите й са слаби, а самочувствието – високо. Единственото, което умее според мен, е да се възползва от ситуацията – добър психолог е. И не я виждам като положителна личност. Човек, който се занимава с това, трябва да е чист. Така мисля. А тя демонстрира огромно желание да гледа, но съвсем явно не го може. Или си е повярвала малко повече, или

съвсем съзнателно и изкусно манипулира.

- Интересен е Роберто Методиев – 18-годишният от Перник...
- Да, той също се представи много добре в първото изпитание. Има добри заложби и е много позитивен – добронамерен е към хората. Интуицията му е много силно развита на него. Той усеща много силно емоционалното състояние на хората – и тръгва оттам.

- Какво мислиш за миналогодишната победителка Ивелина?
- Бях впечатлена от нея по време на миналогодишното шоу, но на мен тя не ми позна. Ставаше дума за тези ес-ем-еси, чрез които гледа тя. Аз самата й написах и исках да ми каже нещо във връзка със следната ситуация. Получавах съобщения от непознат номер. Имах мои си подозрения кой ме търси, но не бях сигурна - исках да разбера кой е човекът. Ивелина ми изпрати отговор, че няма да разбера кой е този човек, че слабо го познавам, но че той ме харесвал. Общо взето, това не беше никакъв отговор на въпроса ми. Накрая се оказа, че това е човек, когото познавам много добре – още от детството си. Човек с много характерни белези – много светла коса и сини очи. Ивелина обаче не можа да направи това описание. Ето защо смятам, че с ес-ем-еси не е много сериозно да се отговаря и понеже вярвам, че тя всъщност има способности, й правя тази препоръка – да не го прави, ако иска да си запази реномето.

- Може ли да ти задам един страничен въпрос - извън шоуто. Става дума за нашумялата история със сляпата Виктория от “Мюзик айдъл”. Според теб приятелят й Димитър ли я е ослепил?
- Според мен истината е “наполовина”. Тя е била предразположена към ослепяване – имала е много слабо зрение. Той я е тормозил наистина, има нещо като циклофрения при него – ставал е агресивен на моменти, но тя е имала физиологическите данни да ослепее и бездруго. Така че не бих могла да кажа, че той я е ослепил. По-вярното е, че е допринесъл процесът да се развие по-бързо.

- Помниш ли онзи Пепи от Пелово – казваха, още като беше малко момче, че има изключителни способности като ясновидец. След това се прочу с агресията си и издевателства над момичета и май даже го осъдиха. Мнозина го нарекоха шарлатанин...
- Той наистина е имал способностите, но е злоупотребил и впоследствие ги е загубил. При ясновидството моралът е много важен. Дарбата идва Отгоре – свише идва, и ако нарушаваш вселенските закони да помагаш на хората, да твориш добро, дарбата ти се отнема. Така се е случило с това момче. Дарбата не е за всеки. Онези, които я притежават, трябва да са по-скромни. Участието в шоу също не влиза много в принципите на морала. Ясновидството не е за забавление – то не е илюзионно изкуство.

Едно интервю на Еми Мариянска