ТАЙНИТЕ НА ВЕЛИКИТЕ
• Ракът изяде Владимир Грашнов за дни
• Аз сватосах Мира Добрева
• Всички четат жълта преса, но се правят на ударени - разсъждава бившата тв-звезда

Най-чаровната бивша тв-звезда - Константин Каменаров, издържа само няколко месеца като говорител в правителството на Костов. После стана ^глас^ на ^Мобилтел^, а сега върти проспериращ бизнес в компанията ^Войском^. Заради мъжкарското му излъчване жълтата преса постоянно го развежда, но пред “ШОУ” той изповяда, че е верен само на една жена - съпругата му Радина Червенова. Двамата отглеждат 4 деца - три от предишни бракове и едно тяхно общо произведение.

- В едно интервю казваш, че в момента се занимаваш с два вида бизнес. С какъв точно?
- С два вида бизнес? О, това е новина! Не се занимавам с два вида, а основно с онази мръсна дума - услуги с добавена стойност. Преведено на български това означава от есемес паркирането, което правим, през телевизия, по телефон до игри и гласувания.
- Няколко години беше шеф на ^Връзки с обществеността^ в ^Мобилтел^. Защо напусна?
- Е, това беше отдавна, преди две години. Ами виж какво, аз 6 години изкарах в ^Мобилтел^. С много неща мога да се похваля от този си период. Най-малкото аз съм създал пиар дирекцията там. Просто идват такива моменти, когато човек тръгва по друг път.
- Не ти ли липсва телевизията?
- Телевизията ми идва вкъщи всеки ден, както знаеш. Всяко нещо е с времето си. Не ми липсва, не треперя от страст пак да се появя на екран. Имам си достатъчно работа.
- Тези дни имаше годишнина от смъртта на Владимир Грашнов. Как се запознахте с него?
- Царство му небесно! Обади ми се един ден по телефона и ме покани на разговор. Отидох в стария му офис на ^Балша^ и така се запознахме. Изключителен човек, наистина. Сега с Лора Видинлиева рядко се виждаме, защото рядко си идва в България. Грашнов беше един човек, за когото не важи правилото за мъртвите или добро, или нищо, защото при него няма нищо лошо. Той беше един от най-широкоскроените мъже, които съм виждал. Много ларж, с размах, с обноски. Преценяваше какво ще е важно след 10 години, за да хвърли пари и усилия да го направи. Умееше много бързо да взема решения, но няма училище за пичове, където да отидеш и да те направят пич. Или се раждаш такъв, или не.
- Как прекара последните си дни?
- Той почина от рак. При него болестта много бързо се разви. Помня го, миличкият, като се върна от Виена, където нещо го лекуваха, беше вече без коса, с едно бастунче се придвижваше. Това беше много тъжна гледка, да видиш как един страхотен мъж го изяжда тази гадна болест... Майка ми също почина от рак. Както казваше баба ми, Бог да я прости: ^Не е наша работа да се бъркаме в Божиите дела. Шефът знае^. Да си носим новите дрехи, защото там където ще отидем, няма да вземем нито колите, нито парите.
- Вярващ ли си?
- Не съм фанатично вярващ, но знам, че светът не свършва с мен, със сигурност. Няма незаменими хора. Една от големите ми претенции към себе си е да бъда в мир със себе си. Това е много важно, защото иначе е кофти. Опитвам се да си говоря със себе си, да си задавам въпроси, защото вярвам, че човек може сам да си отговори на всичките си въпроси, за които обикновено пита специалист. Но добър е Господ.
- Ти ли си човекът, който запозна тв-водещата Мира Добрева с тв-режисьора Жоро Торнев?
- Аз дори не помня много добре ситуацията. Бяхме една компания в ресторант ^Грозд^. Това, че аз съм ги запознал, е само някаква формалност, но пък се оказа съдбовна формалност. Значи съм добър сватовник. Чудесно си живеят двамата.
- А вие как се оправяте с четири деца вкъщи?
- С нерви, търпениe, любов и пари. Нямаш много други шансове как да се оправиш с толкова деца. Много се дразня, като ми каже някой: ^Лесно ти е на тебе^. Като чуя нещо такова и побеснявам. Хората си правят някакви генерални заключения по повърхностни неща. Значи, ако аз имам пари, тези пари не е дошъл някой да ми ги даде ей така наготово. Не ми е казал: ^Вземи, моето момче, да имаш да си харчиш^. Това е едно от нещата, с които много се гордея. Каквото притежавам, аз съм си го купил и сам съм си изкарал парите за него. Няма случай в моя живот, когато да е дошъл някой и да е казал:
^Вземи този апартамент и тази кола, ебати какъв си готин^.
Ами дайте да ви опъна на моето и да ви видя колко е лесно. Ние сме една мрънкаща нация. Даже в училищата лъжат децата колко трудолюбив бил българският народ и колко бил гостоприемен. Нищо подобно няма. Това е било някога, но този мач вече е свършил.
- А вярно ли е, че си следвал медицина?
- Аз по образование съм магистър - доктор Коко Каменаров. Завърших Медицинска академия. Моят баща, Бог да го прости, беше лекар и аз също записах да уча медицина. Всъщност аз бях в шести курс, стажант-лекар и съвсем случайно попаднах в телевизията. Мечтата ми беше да стана пластичен хирург. Има нещо много предизвикателно в това да поправяш дефекти и да се бъркаш в Божиите дела. Но някак си не ми мина пътят през пластичната хирургия.
- Значи медицината е загубила един добър лекар?
- Може да е загубила един кретен лекар. Никога не съм практикувал извън стажовете си, но исках да стана пластичен хирург. Аз попаднах в един много интересен за държавата момент в телевизията, и то съвсем случайно. Това беше през далечната 1992 г. Всичко, което се случваше, беше адски интересно. Жени Атанасова, моя приятелка и съученичка от 7-ма гимназия, беше на стаж в телевизията и работеше в ^Екип 2^ при Нери Терзиева и Асен Агов. Разказваше ми доста интересни неща от кухнята на телевизията и веднъж ей така, на шега казах: ^Да взема да дойда аз да ви покажа как се прави телевизия^. Смешка, нищо специално. Но един ден при поредния ни такъв разговор тя каза: ^Абе, я ти наистина вземи да дойдеш, че нямаме мъже^. То и до ден-днешен това е проблем на тази телевизия. От немай къде отидох и медицинският мач свърши за мен.
- Да, но преди три години се кандидатира и за шеф на БНТ. Ако беше спечелил?
- Е, ако баба ми беше мъж, щеше да е дядо, нали? Имах голямо желание да се случи това нещо, но не стана. Като всяка държавна организация БНТ е представителна извадка на самата държава. Хората там се оплакват, че вземат малко пари и това е абсолютно вярно. Мисля, че телевизията трябва малко повече да се погрижи за своите лица, които произвеждат продукта на тази телевизия. Но има хора, които да мислят за това. Аз си имам друга работа.
- Едно от тези лица е съпругата ти Радина Червенова. Как работехте заедно, след като имаше един период, в който ти й беше шеф?
- Смешно и трудно. Смешно е да работиш на едно и също място с гаджето си и впоследствие с жена си. Трудно е дотолкова, че съвсем съзнателно Радина беше най-юрканата от всички, защото там нямаш право на грешка.
Нямаш право да глезиш жена си, защото някак си е просташко. Напротив - трябва да си в пъти по-взискателен към нея, за да ти е мирна главата с останалите.
- Имаш доста обожателки. Радина ревнува ли те?
- Това е все едно да ме питаш аз като съм женен за една от най-красивите жени, дали ревнувам. Не, не ревнувам. Мисля, че и тя не ревнува. Защо да ревнува? Мога само да съм щастлив от това, че толкова много хора харесват жена ми.
- Жълтата преса обаче няколко пъти вече ви развежда.
- На жълтата преса това й е работата. Това лято в продължение на 20 дни един вестник ме разведе три пъти. Прати ме да живея с едно от децата в кв. ^Борово^, после ме прати в Синеморец на море с Радина, защото ние все пак сме били запазили добрите си отношения и сме били на море. Заедно си караме морето, ама иначе не можем да се гледаме!?
Иначе нямам нищо против жълтата преса и много се дразня, когато виждам как всички я купуват, обаче казват: ^Аз не чета такива вестници, ама си ги купувам, защото програмата на телевизията им е много хубава^. Да бе! Всички четат жълта преса, но се правят на ударени. Тези хора май още не са разбрали коя е четвъртата власт у нас и кой управлява страната.
Аз нямам нищо против да се пише за мен. Нека сега да ме снимат, че съм надебелял с 20 килограма и да пуснат снимките.
- Да, това, че си напълнял драстично доста се коментира.
- Ама браво! Хубаво, това е вярно. Това, че съм напълнял, означава, че съм в мир със себе си.
Ако посветят две страници на моя дебел корем, аз не мога да кажа нищо друго, освен, че хората очевидно няма за какво друго да пишат освен за личните ми тлъстини.
- Бяха писали и за твоя връзка със служителка от ^Мобилтел^. И това ли е измислено?
- Пак ли? Ами и аз не знам. Трябва да питам колегите коя е, защото не се сещам.
Аз съм дотолкова публичен и открит - каквото ми е на сърцето, това ми е и на устата, че при мен няма никакви втори планове. Няма ^Тайният живот^ на Коко Каменаров. Глупости на търкалета. На мен време не ми остава за тайния ми живот.
Не, сериозно, добър е Господ, чудно ми е семейството, супер са ми децата, супер ми е жената и това ми е важното. Сега, не искам да изпадам в някакви клишета, но наистина обичам да си седя вкъщи.
- И четирите ви деца ли живеят с вас?
- Да. И всичките са в различна възраст. В момента са на 8, 12, 15 и 23 години. Най-голямата дъщеря - Деси, на 23 и синът, на 15, са на Радина от първия й брак. 12-годишната дъщеря е от моя първи брак и 8 -годишната Анастасия е наше общо дете.
- И вие с Радина заедно с тях сте в първи клас, после карате пубертет...
- Ние това се шегуваме, че винаги ще има по един пубер вкъщи. Внуците обаче малко да си ги погледат те, но да го докараме до внуци. С количка по градинките няма да ме хванете, но може с други неща да ме хванете. Аз например много обичам да къпя бебета. Като стана някой дядка, тогава ще видим. Рано е още. Ама рано, рано, най-голямата дъщеря Деси може да ме изненада с някоя новина и още днес…

Едно интервю на Ивайла ИВАНОВА