Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров публикува в своя канал Telegram видео на заловен украински войник, който призовава другарите си да сложат оръжие.

"Момчета, трябва да се предадете. Ахмат е сила... Искахме да се предадем, но не ни позволиха. Нашите командири не го направиха", казва военнопленникът.

Лидерът на републиката коментира видеото с украинския войник, като отбеляза, че "пленниците веднага разбират, че са сгрешили и са готови да се поправят".

Военен експерт: При Трета световна война на мястото на САЩ ще зейне...

„Веднага се изясниха подробности за това как се осъществява тяхното командване – украинските командири от време на време идват в частите, дават дългосрочни заповеди и бързо напускат, за да не ги стигне куршума“, пише ръководителят на Чечения.

По-рано Кадиров обеща, че бандеровците в Украйна ще получат "куршум в челото" в битка с чеченските специални части. Той също така заяви, че има десетки хиляди доброволци от Чеченската република, които желаят да участват в специална операция в Украйна.

Ръководителят на Чечения помоли руския президент Владимир Путин да не спира спецоперацията, според него бойците от въоръжените сили на РФ са на същото мнение. Руските войски успешно постигат целите си, отбеляза той.

По заповед на президента на Руската федерация на 24 февруари започна руска специална операция в Украйна, насочена към защита на Донбас. Това решение беше взето от държавния глава, след като към Русия се обърнаха за помощ ръководителите на ДНР и ЛНР.