Пицата е от онези кулинарни предложения, които може да приготвите от остатъците в хладилника. Ако разполагате с лук, малко кашкавал и сирене, вземете тесто за пица и може да сътворите истинска вкусотия.

Необходими продукти:

600 г тесто за пица
1 кг лук
150 г синьо сирене
100 г сирене гауда (или кашкавал)
40 г масло
2 с. л. зехтин
1 с. л. балсамова редукция
1 с. л. сол
3 клонки прясна мащерка

Начин на приготвяне:

Нарежете лука на полумесеци. В сгорещен тиган разтопете масло и смесете със зехтин.

Добавете лука, сол, мащерка и балсамова редукция.

Гответе на бавен огън около час и разбърквайте периодично.

Разстелете тестото върху тава за печене.

Поръсете с лука, сиренето и кашкавала. След 10-12 минути на 250 градуса пицата е готова. Да ви е сладко!

Източник: Кулинарния канал във Vbox7.com Hapka.