Сгащиха поп и любовника му за трафик на виагра. Свещеникът, служил в енорията в църквата в Дон Бенито, Западна Испания, е бил арестуван на 19-и февруари и временно отстранен от служба, след като е обвинен от съда за трафик на виагра, призна епархията на Пласенсия.

При полицейската акция свещеникът е бил в компанията на мъж, представен като негов любовник, който също е бил арестуван по подозрение, че са продавали лекарството, както и "други мощни афродизиаци".

Двамата били задържан в западната испанска област Екстремадура и се е явили в съда с обвинение в криминално престъпление.

Мъжете, наблюдавани в продължение на няколко месеца, са използвали жилище, наето от свещеника, за да съхраняват медикаментите.

В понеделник в жилището нахлула Гражданската гвардия, съобщава El Pais. Новината е предизвикала недоверие сред вярващите в енорията на свещеника.

В свое прессъобщение епархията на Пласенсия заявява, че "очаква изясняване на фактите и желае да сътрудничи на правосъдието", за да хвърли светлина върху случая.

Адвокатът на свещеника заяви пред местните медии, че обвиненията са неоснователни.

Виаграта е достъпна в аптеките съгласно испанското законодателство. Не е ясно какви други вещества са били продавани от двамата мъже.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук